Ädelstenshoroskop

Stenar och mineraler och dess symbolvärde

I åldrar har det funnits myter om stenarnas kraft och man talar om ädelstenars lycka och tur, samt helande effekter på människor.
Ädelstenar och halvädelstenar används ofta i vackra smycken. Inte sällan bärs dessa inte bara på grund av sin skönhet eller dyrbarhet, men många tror att ädelstenar är ett kraftfullt hjälpmedel i vardagen och till och med kan påverka deras eget öde och välbefinnande. Till exempel hyllar urbefolkning och shamaner fortfarande stenarnas kraft, och många vet hur man använder dem för att nå sina mål.

Lyckostenar

Huruvida en viss sten faktiskt kan påverka personlig lycka i kärlek, välbefinnande eller till och med på ekonomi, eller professionell framgång, är verkligen mer en fråga om tro än om vetenskap. Men det är just detta, som flyttar berg, som det är känt!

Lyckostenar och skydds-stenar i astrologi

Med hänsyn tagen till en persons behov, baserat på det personliga horoskopet, rekommenderas astrologiskt vissa “lyckostenar” eller “skydds-stenar”, vars effekt borde ha en positiv effekt.
Ur astrologins synvinkel bör individuellt utvalda turstenar motsvara människans egenskaper, känslor och önskningar hos en person och påverka bäraren med motsvarande energi.
I den astrologiska tilldelningen av tur-stenar och skydds-stenar ingår inte bara den individuella födelsebilden, men också särskilt de livsområden som stenen är tänkt att påverka.

Läkande stenar – myt eller vidskepelse?

Ädelstenar, som används som så kallade helande stenar, ska lösa påstådda blockeringar och, som energikälla, ha en förebyggande effekt med sina vibrationer, så att utbrott av vissa sjukdomar eller hälsostörningar bör blockeras och förhindras i förväg.
När man läker befintliga hälsoproblem, enligt en helhetssyn, bör de självläkande krafterna aktiveras med hjälp av stenarna. Visst, det finns inte mycket du kan göra fel med att bära en ädelsten och njuta av dess skönhet, och om du också vill tro på den helande effekten, är det naturligtvis upp till dig.
Men om du enbart förlitar dig på “helande stenar” eller andra icke-vetenskapligt erkända metoder istället för att gå till läkare, kommer de verkligen inte att kunna hjälpa!

Vilken sten för vilket stjärntecken?

I grund och botten bör alla välja sina smycken eller ädelstenar efter sin egen smak och känsla. Men om du tror på stenarnas kraft och inte vill vara utan en astrologisk rekommendation för ”din egen lyckas sten”, bör du se till att en sådan rekommendation baseras på det exakta födelsedatumet med dag, månad, år, tid och födelseort. Endast på detta sätt kan astrologi ge ett helt individuellt upplägg.
Synpunkterna och allmänt accepterade rekommendationer för att bestämma lycko stenar, som enbart hänvisar till stjärntecknet, skiljer sig inte bara avsevärt utan har heller inget faktiskt informativt värde. Men vi vet också, vad du som läsare förväntar dig av oss, och därför vill vi inte hålla tillbaka en sådan filtilldelning från dig. Nedan kommer du att ta reda på vilken tursten, ur vår synvinkel, som passar ditt stjärntecken. Men bara du själv kan bestämma om du gillar det här urvalet!

Stenar och mineraler för olika stjärntecken

Väduren – Granat, Rubin
Oxen – Smaragd, Turmalin
Tvillingarna – Akvamarin, Topas
Kräftan – Månsten, Opal, Pärlor
Lejonet – Diamant
Jungfrun – Bergkristall, Topas
Vågen – Diamant, Safir
Skorpionen – Granat
Skytten – Turkos
Stenbocken – Onyx, Turmalin
Vattumannen – Akvamarin Turkos
Fiskarna – Ametist, Lapis lazuli

Liten sten- och mineralskola

De så kallade ädelstensstudierna är ett omfattande område och det finns många olika tolkningar, beskrivningar, åsikter och synpunkter.
I nedanstående lista tar vi ett exempel på tio av de vanliga ”lyckobringande stenarna”, men påpekar samtidigt att dessa uttalanden inte alltid behöver stämma överens med andra tolkningar!

Ametisten skyddar mot alkoholism

Enligt vissa forntida traditioner tolkades ametistens genomskinliga violetta färg som vinets färg. Det kan leda till tanken att det ska skydda mot berusning.

Ametisten sägs också kunna driva bort negativa tankar och stärka intellektet. Dess balanserande effekt mot ilska, ilska och stress gör den till en eftertraktad skydds sten.
Eftersom det är tänkt att främja koncentrationsförmågan används det också ofta som en meditations sten.
I hälsorelaterade aspekter, sägs ametisten ha en stödjande effekt på smärta och spänning, men också på hudsjukdomar och migrän.

Akvamarin ger det nödvändiga perspektivet

Som namnet på akvamarin antyder är det ofta förknippat med vatten. När man tittar på den ljusblå, nästan transparent sten, tänker alla oundvikligen på havet.
Den står för tydlighet och som en symbol för renhet.

Enligt legenden sägs denna sten kunna skilja mellan sanning och lögner, som den indikerar för bäraren genom att ändra färg.
När det gäller att upptäcka nya sätt, sägs akvamarin ge det nödvändiga perspektivet och främja framsynthet.
Som en helande sten används den, bland annat när det gäller att reglera hormonbalansen och stärka immunförsvaret. Det sägs också ha ett positivt inflytande på depression och ångest.

Bergkristallen ger det nödvändiga perspektivet

Denna färglösa sten symboliserar öppenhet och klarsyn, och har en lugnande effekt när någon är upphetsad. Det används ofta i silversmycken.

Den positiva energin hos bergkristaller används också för att ta hand om, och ladda andra ädelstenar. Om du till exempel har rengjort en något grumlig opal under rinnande vatten och lagt den över natten mellan bergkristaller, ska den ladda sig med ny energi och återfå sin gamla skönhet.
Bergkristallen ska inte bara jaga bort dåliga drömmar utan också hjälpa dig att se tydligt i svåra situationer, samt fatta rätt beslut.
Enligt forntida traditioner ska den till och med avslöja komplotter och förstöra intriger.

Diamanten gör dig modig och framgångsrik

Diamanten är förmodligen en av de hårdaste stenarna som finns och är en av de mest eftertraktade och dyraste ädelstenarna i världen.

På grund av den speciella slipningen, som måste ha minst 58 aspekter, blir diamanten en lysande stjärna. Den pryder värdefulla smycken och används ofta tillsammans med andra stenar, vars effekt den alltid förbättrar.
Som en symbol för renhet, tilldelas diamanten logiskt tänkande och karaktärsstyrka enligt astrologin.
Som en skyddande sten ska den skydda bäraren från dåliga influenser.
Reningsprocesser i kroppen ska stödjas av den, och en positiv effekt på nervsystemet och sensoriska organ, sägs den också ha.
Enligt astrologisk uppfattning lovar diamanten prestige och framgång.

Granaten piggar upp trötta män

Denna populära ädelsten värdesätts inte bara för sin djupröda skönhet. Olika läkande och helande effekter tillskrivs det.
Hos män, har den en positiv effekt på styrkan och potensen.
Den främjar lojalitet och uthållighet i kärlek och den kallas ofta ”kärlekens sten”.
Dessutom ska den stimulera fantasin, stärka uthålligheten och ha en positiv effekt på chansen för återhämtning från hud-, lever- och njursjukdomar.

Lapis lazuli främjar självförtroendet

Det är troligtvis, tack vare sin midnattsblå färg och sina pyrit- inneslutningar, som gnistrar som stjärnor, som lapis lazuli också är känd som himmelens sten.

Negativa tankar, självtvivel och känslor av underlägsenhet, men också depressiva stämningar och nervositet, ska framgångsrikt drivas bort genom att bära lapis lazuli.
Eftersom den är tänkt att öka människors smak och hjälpa sina bärare att utstråla positivitet kallas den ofta vänskapens sten.
Om man vill tro på de gamla traditionerna, sägs det att Napoleon hade en lapis lazuli med sig som en skyddande sten.
Som en helande sten sägs den ha en särskilt positiv effekt på sjukdomar i struphuvudet och stämbanden.
Det bör också ge bäraren möjlighet att lättare kunna uttala obehagliga saker.

Månstenen är mycket populär som lyckobringande sten

Månstenen finns i olika varianter. Den finns i en nästan mjölkaktig vit och i en genomskinlig version.
Stor vikt läggs vid månstenen, vid tolkningen av framtiden. Den symboliserar månens kraft och sägs stödja klärvoajans.

Månstenen är särskilt populär, som en lycko- sten, och urbefolkningen anser, till och med, att den är en skyddande sten mot onda andar.
Genom den feminina mjuka vibrationen, som sägs vara effekten av månstenen, kan hårda emotionella blockeringar lösas upp.
Bär man den under den avtagande månens sken, sägs den vara till hjälp för att fatta tydliga beslut.

Ger en Onyx otur eller skydd?

Vissa människor avvisar onyx på grund av dess svarta färg och vissa traditioner talar till och med om en olycklig sten. I många kulturer och bland de nativa, är den dock vördad som en skyddande sten och bärs, till och med, som en amulett.
Till exempel bör den skydda mot olyckor och skydda bäraren från dåliga drömmar.

Dessutom sägs onyxen stärka uthålligheten och till och med reparera äktenskapet om det hotas att brytas upp.
Den svarta stenen är mycket känslig för ljus och bleknar i starkt solljus.

Opalen löser upp blockeringar

När du tänker på opaler, tänker du vanligtvis på Australien, för de australiska opalfälten är förmodligen bland de mest kända. Denna mystiska sten finns i många färgvariationer, från vit, gul, grön eller brun till den attraktiva eldopalen.

Som en helande sten, används den ofta för att stödja metaboliska sjukdomar, matsmältningsstörningar och cirkulationssjukdomar.
Den ska hjälpa till att frigöra känslomässiga blockeringar.
Opalen sägs skapa tur, särskilt för de som är födda i zodiakens Vågen.

Pärlor ger inte stridstuppar en chans

När människor pratar om lyckobringande eller helande stenar, hänvisar de vanligtvis inte bara till mineraler och kvarts, utan även organiska ämnen spelar en roll.

Dessa inkluderar t.ex. bärnsten, korallerna, men också pärlorna. Att bära pärlsmycken har för länge sedan upphört att tjäna till, att endast för att förbättra skönheten och förstärkningen av personliga kläder, särskilt pärlor blir också mer och mer viktiga som lyckoamuletter.
Tidigare trodde människor genom vidskepelsen, att pärlor ger otur och tårar. Idag är de mer en symbol för renhet. Pärlor ska också säkerställa harmoni och ha en fredsbevarande förmåga.

Rubinen är en symbol för kärlek

Den som får en ring eller andra smycken med en rubin kan anta att någon vill uttrycka sin starka kärlek med denna gåva. Men denna sten är inte bara förknippad med kärlek.

Det ska ha en aktiverande effekt och ge bäraren styrka.
Som en helande sten ska den stärka immunförsvaret och också ha en positiv effekt på kroppen vid metaboliska störningar och huvudvärk. Dessa positiva egenskaper har fått smeknamnet ”Powerstone”.
I diskussioner och argumentationer tar rubinen en medlingsfunktion, och är också avsedd att skydda mot andras ondska och avund.

Safiren lär dig att se upp med lögnare

När det gäller övernaturliga krafter är safiren en populär sten att använda.
I antiken ansågs safiren vara en symbol för livsglädje. I naturen förekommer den i nästan alla färger, men den mest kända är förmodligen en blåklints blå, transparent variant, som också anses vara den mest värdefulla.

Safirer sägs stödja alla läkningsprocesser och har en positiv effekt på kroniska sjukdomar i öron, näsa och hals samt hudsjukdomar.
Det kallas ofta ”sanningens sten” eftersom den symboliserar sanning och dygd.
Det ska också skydda mot avund.

Smaragden ger hopp och tro

Den populära djupgröna smaragden kallas ofta ”hoppets sten”. En del av dem kan vara mer värdefull än en diamant av samma storlek.

Denna värdefulla ädelsten spelar en stor roll när det gäller att förutsäga framtiden och förmögenhet.
Cleopatra sägs till och med ha gett den en föryngrande effekt.
En smaragd sägs ha makt att stå emot frestelser.
Denna ädelsten sägs ha en positiv och balanserande effekt inom relationsområdet, samt en förstärkning av immunsystemet och positivt stöd för hjärt-kärlproblem.

Turkosen jagar bort dåliga drömmar

Den här halvädelstenen, med en ljus till grönblå skimmer, är särskilt populär när det gäller att göra lyckoarmband, oftast i silver.

De nativa tillskriver turkos magiska krafter. Så det bör skydda bäraren från plötslig död och skydda den från fattigdom.
Enligt traditionen bör turkosen inte bara avvärja faror utan också ge glädje och välstånd till bäraren.
Som en helande sten anses den bland annat när det gäller ögonsjukdomar, lungsjukdomar, tarmsjukdomar eller förgiftning.
Det sägs populärt att turkos säkerställer hälsosam sömn, och dåliga drömmar har ingen chans.

Turmalinen driver bort sorg och bekymmer

När du tänker på turmalin tänker du vanligtvis på en sten av grön färg. Den finns också i många andra färgvarianter, med den röda turmalinen som är särskilt populär tillsammans med den gröna. Denna sten har varit en av de mest briljant färgade ädelstenarna genom tiderna.

Enligt forntida traditioner sägs det ha vördats som en lyckobringande amulett och mirakelsten långt före Kristus.
Turmalinen som bärs som en skyddande sten, skyddar bäraren från faror och har en stödjande och hjälpsam effekt vid sorg och bekymmer.
Dessutom sägs att turmalinen ger självförtroende och är fri från negativa tankar och melankoli.
Som en helande sten sägs den hjälpa till att återhämta sig från barnsjukdomar och att ha en positiv effekt på både svag bindväv och balansstörningar.

Topasen stabiliserar psyket

Denna sten finns i många färger. Förutom de populära gula och blå varianterna finns det till och med lila och rosa toner.

Som en skyddande sten, sägs topasen ha goda effekter. Vissa påståenden går så långt att det till och med talas om skydd mot plötslig död.
Som en “helande sten” används den ofta för att motverka feber, förgiftning, ögonsjukdomar eller infertilitet.
Dessutom, på grund av sin färg, anses gul topas vara viktig för gallblåsestörningar och gulsot.
Psyket ska också stabiliseras genom att bära denna sten, varför det också bör finnas en koppling till förebyggande av depression.