Kräftan – 22 juni – 22 juli

Elementet vatten, som Kräftan tillhör, symboliserar dröm- och fantasivärlden. Människorna i den här kategorin tenderar att vara omtänksamma och ter sig lite inåtvända för sin omgivning. De har ofta humörsvängningar, som de själva lider mest av. Kräftan vill gärna hjälpa till och vara till lags.

Kräftan blir missförstådd

Människan född i Kräftan blir lätt kränkt, då han har självtvivel och rädsla inbyggt. Harmoni och trygghet är extremt viktigt för honom och orden sårbarhet och känslighet har en större betydelse för Kräftan än för andra stjärntecken. Kräftan spelar ofta ”offerkofta” och det gör det svårt för andra människor att komma överens med honom utan problem.

Viktigast för Kräftan

Astrologin beskriver Kräftan som den mest själfulla av stjärntecknen. Han har ett extraordinärt djup av känslor. Ett harmoniskt familjeliv spelar en viktig roll för Kräftan, och han är nära sammanbunden med sina föräldrar under hela livet. Förutom att hem och familj är väldigt viktiga för honom, så gillar han även att laga fina middagar och bjuda hem gäster på familjära fester.

Kräftan är traditionsbunden

Kräftan har vanligtvis svårt att vänja sig vid nya saker och tenderar att vara konservativ i ett modernt samhälle. Även om han har ambitioner, så sätter hans överdrivna försiktighet käppar i hjulet. Så viljan finns där, men han når inte ända fram till målet.

Speciella egenskaper för Kräftan i de olika tredjedelarna av stjärntecknet

22 juni – 1 juli

Kräftan från den första tredjedelen älskar att resa och söker variation i tillvaron. De är mer benägna för förändring än Kräftorna från de andra två tredjedelarna. De finner sin lycka i samvaron med familjen i hemmet, och de vill verkligen ha barn. Kräftorna i denna tredjedel anses särskilt känsliga.

2 juli – 12 juli

Kräftorna från den andra tredjedelen anses vara mest energiska och handlingskraftiga. De kan vara uthålliga, men har även en viss äventyrslystnad. Om något inte passar dem i miljön de lever i, har de inga problem att flytta på sig.