Det tredje ögat eller porten till kunskap

När det så kallade ”tredje ögat” nämns, hänvisar det vanligtvis till tallkottskörteln. I det andliga talar man också om pannchakrat. Även om det tredje ögat är osynligt, bör det nämnas i samband med en god intuition, kunskap om människans natur, men också med ökad tankekraft upp till övernaturliga nivåer.

Det tredje ögat och tallkottkörteln

En intakt tallkottskörtel är nödvändig för att öppna det tredje ögat.

Tallkottskörteln (även: epifys) är en liten körtel i hjärnan i form av en kotte. Den har även jämförts med en valnöt.

Tallkottskörteln, sägs ursprungligen ha haft en storlek på cirka 3 cm, och har krympt till några millimeter under utvecklingen, på grund av människans onaturliga sätt att leva. Men experter är överens om, att det är just denna osynliga lilla körtel, som har en enorm inverkan på andlig hälsa. Här utsöndras även Melatonin, som är namnet på hormonet, som kontrollerar sömn- och vakenhetsrytmen, och påverkar sömnbeteendet.

Tallkottskörteln omvandlar serotonin, som bildas i hjärnan under dagen, till melatonin i mörker och på natten. Båda hormonerna är så kallade neurotransmittorer och därmed kroppens egna budbärare. I sin bok “DMT: The Spirit Molecule“, antar författaren Rick Strassmann att tallkottskörteln, till och med, kan utsöndra en hallucinogen substans som kan spela roll, inte bara i andliga ritualer, utan också vid födelse eller död.

 

Hur kan det tredje ögat öppnas?

Det finns otaliga instruktioner, råd och tips för så kallad öppning eller aktivering av det tredje ögat, inom andligheten.Vi vill inte gå med på sådana instruktioner just nu, för vi antar att det snarare borde vara så, att alla måste ta reda på, om och hur han kan göra sina egna uppfattningar om saken. Visualisering spelar alltid en central roll för att aktivera det tredje ögat. Och det gäller att öva.

En bra intuition är särskilt värdefull i vår moderna, snabba värld. De flesta människor siktar in sig bara på intellektet, och uppmärksammar knappast sin egen magkänsla. Men även om din egen intuition redan verkar ha gått vilse, kan alla själva bestämma om de vill gå tillbaka till den. Intuition är en stor gåva och är också av stor betydelse för att öppna det tredje ögat.

Visualisering och intuition

Den som har lyckats reflektera över magkänslan, och medvetet uppfattat sin intuition igen, är på god väg att öppna det tredje ögat.

Visualisering kan vara nästa steg för att komma närmare detta mål. Det är inte alls svårt att rikta din inre uppmärksamhet på tallkottkörteln i en avslappnad och bekväm position och att visualisera den som ett vackert öga i starkt ljus.

Men för att faktiskt vässa det tredje ögat och hålla det öppet, krävs lite övning. Visualiseringen bör alltid övas vid samma tid, på samma plats, i en avslappnad och lugn atmosfär, tills denna underbara känsla av liv flyter genom alla delar av kroppen.