Lejonet 23/7-22/8

Året som har varit har varit frustrerande för Lejonet och känslan av att kämpa och slita i onödan har varit påtaglig. Energierna som Lejonet för med sig in i 2022 bör balanseras genom ett konstruktivt filter. Lejonets envisa eld är stark, men för mycket utav det gör så att det lätt spiller över. Det Väduren som eldtecken har i fokus har Lejonet i rå styrka, men det gäller att använda styrkan på rätt sätt så att den rubbar hinder istället för att skapa flera.

Första kvartalet inleds med energier där avundsjuka och frustration osar på insidan, en frustration över att andra som inte ens gjort hälften av Lejonets slit förra året har fått mer än vad Lejonet fått. Detta kommer däremot inte vara ett stort problem, och särskilt inte med vetskapen om att det finns där så kan man ta itu med det. Huvuddelen av detta kvartal kommer att handla om att tämja elden Lejonen har naturligt. För de Lejon som har fått sin eld kuvad och släckt under förra årets motgångar kommer det istället att handla om att tända igång den igen.

Andra kvartalet innebär en hel del utmaningar för Lejonet och ett möte med sina inre demoner. Alla saker som Lejonet skjutit åt sidan och låtsats som om de inte påverkar honom/henne kommer att göra sig påminda nu och det är dags att beta av det. För vissa Lejon kommer detta att gå väldigt fort och relativt smärtfritt, men för andra Lejon så kräver detta lite mer fokus och arbete. Inte den roligaste tiden på året för Lejonet.

Tredje kvartalet är Lejonets höjdpunkt under året. Inte bara för att Lejonet är ett soltecken och är som starkast under sin tid på året, utan också för att juli bjuder på en tur med Månen där Lejonet får känslomässigt återhämta sig ifrån vårens omgång i boxningsringen. Merkurius träder dessutom in i tecknet i augusti och bjuder på en smidig lätthet i allt Lejonet vill företa sig under den perioden. Förutom nöje och glädje så är detta också en period för Lejonet att bygga upp stabilitet i livet och i sin ”lejonkula.” Nästa spännande planet som träder in i Lejonets liv under denna period är Venus vilket inträffar i september månad. Med tanke på Venus position i Lejonets tecken under denna tidpunkt på året så handlar det inte bara om kärlek och spänning för Lejonet, utan mer erotiska äventyr som är bortom det vardagliga. Önskar Lejonet sig detta så är det nu han/hon skall hugga tag i det och det kommer att gå Lejonet precis så som han/hon önskar att det skall gå.

Sista kvartalet för Lejonet handlar om ansvar och materiell stabilitet. Festligheterna och semestern är nu över och vi är tillbaka igen till verkligheten med arbete och ansvar. För Lejonet är denna period inga större konstigheter eller svårigheter och det finns inga som helst tecken på stjärnhimlen som indikerar på att Lejonet behöver oroa sig för något.

Året överlag innebär många frestelser och prövningar för Lejonet. Under andra kvartalet kommer enkla utvägar att presentera sig men rådet är att inte ta dessa eftersom de inte löser något som helst utan skjuter enbart upp det oundvikliga. Frestelserna kommer inte att sluta under den njutningsfulla tiden heller då Lejonet blir frestad med för mycket utav det goda. Måttlighet och sunt omdöme är nyckeln för Lejonets framgång och Lejonet är ett tecken som lätt når framgång. Solen som planet står för framgång och upplysning inom kabbalan och många andra religioner i världen och Lejonet är djurens konung. Men även en kung behöver råd ifrån sina närmaste för att styra riket i rätt riktning.