Mindfulness och stillhet

Det krävs ofta lite tid och vilja för att utöva lugnet, som gör det möjligt för dig för att njuta av livet.  Mindfulness är det nya magiska ordet, och detta betyder inte bara inre balans utan också att hantera sig själv och andra.

Återhämtning och timeout

Avslappningsövningar kan hjälpa till att motverka vardagens stress på ett mycket okomplicerat och naturligt sätt. Det är inte så viktigt, om någon väljer meditation, yoga, avslappningsövningar eller någon annan metod. Det är bara viktigt, att den valda metoden känns rätt för dig, för att känna lugn.

I grund och botten handlar det om att komma in i ett tillstånd där du känner dig bekväm och nöjd. Med lämpliga avslappningsövningar, har alla en nyckel i sina händer, för att uppnå sin egen inre ro, för att komma överens med sig själv och för att uppfatta sig själv och sin omgivning mer noggrant. Det handlar om att kliva av hamsterhjulet ett tag, och medvetet sakta ner, fly stress och sedan befinna sig i sitt inre centrum.

Förbättra din inre balans på tio minuter om dagen

Små övningar kan enkelt integreras i vardagen.

Mindfulness börjar med andningen. Det finns många instruktioner och guider som handlar om vägen till mer mindfullness.

Det är möjligt att uppnå en bättre livskvalitet genom mindfulness på bara några minuter om dagen. Så det är inte alls nödvändigt, att behöva meditera i timmar, i en eventuellt obekväm ställning, för att sakta ner.

Avstånd från rutinen betyder också mindfulness. Man byter helt enkelt perspektiv.

Ta bara ett annat perspektiv!

Att bara släppa gamla mönster då och då, att stänga av och bryta den dagliga rutinen, kan vara en underbar hjälp, för att lyckas fly från den dagliga rutinen, och tillhörande dagliga stress, och möta den på en helt ny nivå. Så det är nyttigt att äta frukost på ett nytt sätt, och njuta av den i lugn, istället för att koncentrera sig på dagens att-göra-lista.

Att öva och lära sig mindfulness betyder inte bara att hantera stress, utan framför allt också introspektion. Poängen är inte att förneka dina egna känslor och känslor, utan att distansera dig lite från dem. Den som lyckas med detta har redan tagit ett stort steg mot mindfulness.