Vattumannen 21/1-18/2

2021 har känts lite som att ha blivit överkörd utav en ångvält för Vattumannen och har inte riktigt varit till hans/hennes förfogande om vi ska uttrycka oss civiliserat. Men låt oss inte glömma att Vattumannen är ledaren för zoodikens lufttecken och han/hon kommer inte att kliva in i 2022 i tystnad. Första kvartalet kommer att handla om transformering och förändringar de lux. Här ska det ömsas skinn och det som inte är till nytta skall kastas i återvinningen.
Fyra planeter kommer att korsa Vattumannens tecken under det första kvartalet och sätta sin prägel på hans/hennes tillvaro. Saturnus och Månen kommer först in som inom magins lära är varandras motpoler. Saturnus kommer att trigga Vattumannen till att lösgöra sig ifrån dogmer och begränsade levnadssätt för att få honom/henne att spela ut Vattumannens fritänkande roll till max. Man kan nog lite granna säga att Saturnus kommer in och tvingar Vattumannen att fullborda sitt syfte och öde. Månen kommer att stärka detta fast på ett mer introvert sätt där Vattumannen triggas till att gå in i sig själv och begrunda sina djupaste tankar och lärdomar. Månen ger Vattumannen en viss magisk mystik och i kombination med Saturnus så kommer Vattumannen verkligen att ha ett uppsving i sin andliga utveckling detta kvartal.

Merkurius och Mars träder sedan in i tecknet och i mitten på mars står tre utav dessa planeter i tecknet samtidigt. Merkurius kommer att ge Vattumannen den finess han/hon behöver för att genomföra alla sina företaganden med skicklighet och bestämdhet, och Mars kommer att skänka självförtroende och bränsle för att fullborda dem. Trots transformeringsfasen är detta en tid för Vattumannen att växa och inta sin rättmätiga plats i livet.

Andra kvartalet kommer att vara som nysmorda gångjärn och man kan nästan tro att Vattumannen är välsignad utav de högre makterna. Vattumannen kommer att nå sin resande position på stjärnhimlen och skapa stabilitet i alla kraftfulla men positiva förändringar från förra kvartalet. När sommaren anländer kan Vattumannen pusta ut och känna att han/hon inte har en massa ouppklarade affärer som ruvar i bakhuvudet.

Tredje kvartalet kommer att innehålla en hel del läkning för Vattumannen, både fysisk och själslig. Vattumannen når sin högsta punkt på himlavalvet i slutet på sommaren träder in i hösten med ryggen rak och huvudet högt. Saturnus följer Vattumannen genom hela året och kommer att agera som en vägledande hand när än Vattumannen skulle känna sig osäker på sina val.

Sista kvartalet kommer att vara väldigt fruktbar för Vattumannen. Venus energi kommer att influera Vattumannen. Starka vänskapsband kommer att stärkas och slutet på året för Vattumannen kommer att vara fylld utav kärlek. Såren ifrån 2021 är snart ett minne blott och Vattumannen kan se tillbaka på 2022 som ett år där han/hon verkligen återhämtade sig. Året är inte utan sina törnen, men de är otroligt små i jämförelse med det goda som 2022 har att erbjuda detta tecken.
Låt det få avslutas med pompa och ståt och tacka de makter som varit närvarande och stöttat dig genom detta år!