Söndagsbarn

Söndagsbarn är lyckligt lottade

Det har alltid funnits många legender om söndagsbarn. De gynnas av livet, sägs det.
Även om horoskopet av en person är ganska komplex, har astrologin också ett starkt inflytande här och tilldelar varje dag i veckan en mycket specifik planetpåverkan, varifrån slutsatser kan dras om en persons personlighet och liv.

Ett horoskop kan såklart inte reduceras till stjärntecknet, eller den veckodag då någon föddes, ändå har astrologiska generaliseringar alltid haft sin plats i medias färgstarka värld och ger spänning och underhållning.

Vilken dag föddes du?

  • Måndagsbarn
  • Tisdagsbarn
  • Onsdagsbarn
  • Torsdagsbarn
  • Fredagsbarn
  • Lördagsbarn
  • Söndagsbarn

Måndagsbarnet styrs av månen

De som är födda på en måndag sägs ha en överdos av känslighet, eftersom månen finns i deras horoskop. Måndagsbarn tar hand om sina medmänniskor på ett rörande sätt och är alltid där, när det behövs hjälp. Men de tilldelas också en tendens till humörsvängningar.

Barn född på tisdagen har makt

Tisdagens barn har kraftplaneten Mars vid sin sida och om du tror på traditionerna, bör de som är födda på en tisdag vara fulla av temperament. Barn på tisdag sägs ha styrka, rörelse, äventyrslystnad, livsglädje och entusiasm.

Onsdagens barn har Merkurius på sin sida

Däremot sägs barn på onsdagen som påverkas av Merkurius vara riktiga kommunikationstalanger. De tillskrivs inte bara en perfekt användning av ord, utan också manuell fingerfärdighet och en förkärlek för konst. Onsdagsbarn är kunskapstörstiga och är alltid öppna för variation.

Torsdagsbarn har tur

Inte bara söndagsbarn välsignas av ren lycka, utan också torsdagsbarn. För de som är födda på en torsdag är den lyckliga planeten Jupiter personligen ansvarig. Tur ska falla i ditt knä, så att säga. Torsdagens barn verkar vara de ultimata vinnarna och många välkända personligheter och stjärnor borde utmärka sig bland söndagsbarnen.

Fredags​​barn älskar kärlek

Fredagens barn är underordnade Venus och allt som har att göra med kärlek och relationer kommer först för dem. Fredag ​​barn gillar att äta och dricka och njuta till fullo av livet.

Lördagens barn är inte optimister

Med den lustiga bromsen Saturnus måste de som är födda på en lördag alltid göra några omvägar, innan de når sin destination och jobbar hårt för allt. Som tålmodiga, ansvarsfulla, hårt arbetande och tysta personligheter, visar de sig inte i förgrunden. Lördagens barn sägs ha en viss tendens till ensamhet och rädsla för känslor. Med ökande ålder bör dock allt bli enklare, och egendom och ekonomisk säkerhet finns på plats

Söndagsbarn anses vara de lyckliga

Följaktligen är söndagsbarnen välsignade med tur. Solens kraft tilldelas söndagsbarnet. Söndagsbarn anses vara stolta och självsäkra, med en förkärlek för offentligheten. Så det är inte förvånande att många kända artister, skådespelare och politiker såg dagens ljus, denna soliga dag.