Finanshoroskop

Oavsett om någon har ett sinne för pengar eller inte, och om han kommer att bli rik under sitt liv eller förbli den fattiga stackaren för alltid, ger astrologin information om bland annat den så kallade existensaxeln i horoskopet.

Vill du belysa varför din plånbok fortsätter att bli kroniskt avmagrad? Då borde du kanske få din mycket personliga födelsebild (natal) undersökt, eller undersökt med avseende på existensaxeln.

Tillvarons axel i födelsekartan

Den astrologiska erfarenhetsteorin hävdar att sambandet mellan det andra och det åttonde huset, som är exakt mittemot varandra i födelsebilden, bildar den så kallade existensaxeln (“kapitalets axel”, “egendoms axel”).

Det andra huset symboliserar rikedom och materiella ägodelar i horoskopet. Samtidigt står det dock också för självkänsla och behov av säkerhet för respektive person. Det åttonde huset symboliserar bland annat ”andras pengar”, men också ”vanliga pengar”. Här, till exempel, letar astrologisk teori efter bevis på ekonomiska beroenden. Ledtrådar för möjliga arv kan också hittas här.

Materiell säkerhet eller från hand till mun?

När man tolkar “existensaxeln” ingår också de zodiakens tecken där kusarna i det andra och åttonde huset finns. Nästa stjärntecken beaktas vanligtvis också. På detta sätt söker astrologi efter ledtrådar om hur respektive person hanterar ämnet pengar och ekonomi. Dessutom behandlar den astrologiska tolkningen, huruvida och vilka planetiska yrken, som finns i andra och åttonde huset.

Saturnus i åttonde huset. Ingen vinst utan arbete

Om till exempel ” bromsen” Saturnus befinner sig i åttonde huset i födelsetabellen, kommer astrologin nästan säkert att berätta, att det inte finns några stora chanser att “andras pengar” kan förväntas här. Den som väntar på arvet, från en rik farbror från Amerika, med dessa förutsättningar i födelsebilden, eller hoppas fånga en miljonär kommer säkert att bli besviken. Det är inte heller troligt, att man kan räkna med ekonomisk säkerhet från partnern.

Saturnus ger inte gåvor, belöningen är genom eget arbete

Saturnus i åttonde huset kräver alltid en vilja att arbeta, och en viss sparsamhet är en förutsättning. I det här fallet, enligt astrologisk uppfattning, kommer den berörda personen att klara av att tjäna sitt eget bröd. Till slut lönar sig engagemang och ansträngning, och lämplig person kommer att kunna skörda lämplig belöning för sitt arbete.

Stjärntecknen och kärleken till pengar

Är du en pengarräv, en snåljåp, eller har du vad som krävs för att vara miljonär? Ta bara en titt på vad ditt stjärntecken kan göra, när det gäller pengar och ekonomi.

Tänk på att ett sådant här generellt horoskop, som bara hänvisar till stjärntecken, inte kan ha något verkligt informativt värde, och betrakta därför innehållet som ren underhållning.
Ha kul medan du läser!

Stjärntecknens finanshoroskop

Väduren

Väduren går direkt mot sitt mål och får vanligtvis vad han vill ha. Om den kraftfulla rusningen framåt, alltid är särskilt fördelaktig för hans ekonomiska situation, återstår att se.

Eftersom Väduren älskar att ta risker, och vill ha allt omedelbart och med detsamma, visar han inte alltid den nödvändiga försiktigheten i ekonomiska frågor. Han skulle klara sig bra om han var mer försiktig. Han tenderar att göra dåligt övervägda spontana inköp, såväl som hastiga affärer genom penningtransaktioner. Som regel lyckas han dock, efter många turer, att kamma hem den eftertraktade ägodelen. Han skonas vanligtvis från allvarliga ekonomiska bekymmer.

Oxen

Oxen har absolut inga problem med pengar. Han känner inte till röda siffror, eftersom han bara skriver svarta siffror. Han är materiellt orienterat av naturen och lägger stor vikt vid säkerhet. Oxen skyddar sina ägodelar och varor, som sina ena barn.

Hans konto är vanligtvis fullt och det lilla huset med en trädgård kommer definitivt inte att fattas. Även om Oxen har tjänat pengar och egendomar, står han stadigt på jorden. Han uppskattar sina värdesaker och behöver inte skryta om dem.

Tvillingarna

Tvillingens ekonomi är ofta lika föränderlig som hans temperament. Ibland har han pengar, ibland inte. Eftersom han är väldigt snabb i sina beslut kommer han eventuellt att ta chansen till några bra möjligheter, och använda eller investera sina pengar lönsamt.

Hans bekymmerslösa hantering av ekonomin, kan dock få spargrisen att krympa lika snabbt som den fylldes. Under alla omständigheter kommer Tvillingen aldrig att ha problem med att tjäna pengar. Det är inte ovanligt att han har flera jobb som ger honom en bra inkomst.

Kräftan

Den försiktiga Kräftan tycker om att skapa reserver som han kan falla tillbaka på i en nödsituation. Han är inte särskilt villig att ta risker när han investerar pengar.

Som en försiktighetsåtgärd kan han också gömma ett par reserver under madrassen, enligt mottot: ”Man vet aldrig!” Allt detta betyder dock inte att Kräftan inte ökar sin rikedom. Tvärtom, han föredrar att ta två steg framåt och ett steg tillbaka och ändå uppnå sitt mål genom sparsamhet och försiktighet, kanske inte lika snabbt, men säkert!

Lejonet

Ingen kan skilja på Lejonet och hans pengar, för lyx, glamour och ära tillhör detta stjärntecken som skeden i soppan. Ett Lejon uppnår vanligtvis mycket kapital under sin livstid, och är sällan nöjd med ödmjukhet och fattigdom.

Han har jobbat ihop framgången för sig själv, och kommer att göra allt för att se till att det förblir så. Trots allt detta är han fortfarande generös. Han har absolut inget hinder för framgång, och när det gäller att skämma bort andra och sig själv med glamour, är pengarna enkla. Även om Lejonet inte precis är en av de mest sparsamma representanterna för stjärntecknen, lyckas han vanligtvis hålla plånboken full, och har ett kontosaldo att vara stolt över. Det är inte ovanligt att Lejonet har tur i spel och det är vad han förtjänar, eftersom han trots allt är på vinnarsidan!

Jungfrun

Jungfrun karaktäriseras av omvårdnad och noggrannhet. Hon visar också dessa egenskaper i frågor om pengar och ekonomi. Jungfrun gillar att använda sina redovisningstalanger för att underhålla sina kontoutdrag och hushållsboken.

Inkomster och utgifter registreras samvetsgrant, eftersom hon vill hålla reda på allt hela tiden. Jungfrun skriver vanligtvis inte röda siffror, eftersom hon har en mycket bra blick för pengar och är skicklig i att hantera tillgångar. Svinn är främmande för henne, även om hennes sparsamhet ofta tolkas av onda tungor som girighet.

Även om Jungfrun är ovillig att spendera pengar på onödiga krusiduller, är hon fortfarande generös när det gäller gåvor till nära och kära. Hon kommer inte heller vara emot, att donera till ett gott syfte. Jungfrukontot har alltid ett fast reservkapital. Oavsett hur mycket en Jungfru har samlat under sin livstid, kommer hon aldrig att visa upp sina varor.

Vågen

Med Vågen kan det hända då och då, att det är ebb i kassan. När allt kommer omkring, älskar hon de vackra och trevliga sakerna i livet och kan ofta bara inte motstå. Men det betyder inte att Vågen nu ständigt lever över sina tillgångar.

För det mesta håller hon sig trogen till sina principer och försöker hålla sig i balans, och särskilt då inom ekonomin! Det är inte alltid det stora bankkontot eller de säkra finansiella investeringarna som en Våg föredrar. Hon gillar också att investera sina pengar i vackra saker av bestående värde. Guld och andra ädla metaller kan vara precis som en elegant villa. När Vågen är pank har hon inga problem att låna pengar. I vilket fall som helst kommer hon att betala tillbaka sina skulder pålitligt i tid.

Skorpionen

Så skiftande som Skorpionens stämningar är, kan saker också förändras i hans ekonomiska angelägenheter. Så ogenomskinlig som han är, lägger han vanligtvis inte sina kort öppet på bordet, och du vet aldrig exakt var du har honom.

Har han pengar eller inte? Hur som helst vet Skorpionen exakt var, hur och när han kan få ekonomiska fördelar och kommer att dra nytta av dem. Även om han inte har stora reserver att falla tillbaka på, kommer han aldrig att uttömma sig helt. Genom sitt hårda arbete skapar Skorpionen vanligtvis en säker grund åt sig själv under sitt liv.

Skytten

Pank och fågelfri eller Krösus Sork? Allt är möjligt med Skytten. Men det finns en sak som han inte kommer att göra, sitta på sina pengar. Pengarna måste flyta. Skytten vill ha något av livet, är inte snål alls och gillar att unna sig själv och andra något.

Det är inte ovanligt att han har tur. Om den stora lotterivinsten, eller det stora arvet inte går att realisera, tjänar Skytten sina egna pengar. Han har inga problem med det alls. I stort sett har han en bra ekonomi. För honom är det viktigt att det finns tillräckligt för att kunna uppfylla sina drömmar om ett bra liv och sina resedrömmar. Vanligtvis kan han göra det.

Stenbocken

För den pålitliga och hårt arbetande Stenbocken är det en självklarhet, att han måste tjäna sitt eget levebröd. Han vet hur han ska hantera pengar, förlitar sig på bestående värden och kommer att lyckas samla rikedom under sitt liv.

Han tar sig tid och är tålmodig. Med sin sparsamhet möter han ofta oförståelse i sin omgivning. Men han kommer alltid att förbli trogen mot sig själv, och bara låta sig tas till större utgifter och investeringar, om dessa ytterligare säkerställer hans solida bas. En Stenbock kommer aldrig att engagera sig i tvivelaktiga investeringar. Ekonomisk osäkerhet skulle ge honom sömnlösa nätter.

Vattumannen

Vattumannen och pengar är vanligtvis i krig med varandra. Det betyder inte att en Vattumannen inte kan få pengar, men oavsett hur mycket eller hur lite han har av det, kommer det att glida igenom fingrarna om och om igen, enligt mottot: Hoppsan, vad hände?

För sitt okonventionella sätt att leva behöver Vattumannen ofta mer än han har. Om det inte finns några reserver, som han kan falla tillbaka på, lånar han bara något från vänner. Om han desperat vill ha något och pengarna inte räcker, tar han ett lån eller köper på avbetalning. Den hänsynslöshet som en Vattumannen genomgår i livet, återspeglas också i hur han hanterar ekonomin.

Fiskarna

Fisken är mestadels på givarens sida, snarare än mottagarsidan och kommer också att dela den sista biten av bröd, om han anser det nödvändigt. Som vattentecken är han mer emotionell än materiell.

Naturligtvis är det också viktigt för Fisken att inte komma i ekonomiska svårigheter, eftersom hans behov av säkerhet är särskilt uttalat. Han kommer alltid att ha pengar i madrassen, och om han verkligen har ebb i kassan, kommer han att lita på att någon räddar honom. Eftersom Fisken lätt kan påverkas, och inte sällan blir lurad, krävs särskild försiktighet av honom, i oöverskådliga finansiella investeringar. Oavsett om en Fisk har turen att tillhöra de rika och vackra under sitt liv, eller om han är fattig som en kyrkråtta, så är en sak säker. Han kommer aldrig att bli en materialist!