Numerologi

Kunskapen om numerologi ( siffermystik) är lika gammal som astrologi och har sitt ursprung i Mesopotamien, såväl som i judiska och grekiska kulturer.

Det är inte ovanligt att moderna astrologer använder numerologi för att stödja sina uttalanden. Redan i början av 1900-talet tolkade Carl Gustav Jung numren, som en arketyp av en viss ordning, som hade blivit medvetandegjord, och menade att varje nummer skulle utvärderas både kvantitativt och kvalitativt.

Fascination av siffror sedan urminnes tider

Till och med grekiska filosofer fascinerades av siffror. Pythagoras ansåg till och med siffror som heliga, men till skillnad från moderna matematiker kombinerade han rationellt tänkande med teologi. Genom att göra detta lämnade han ett mycket speciellt arv i västerländska kulturer och en utgångspunkt för tolkningen av siffror.

De äldsta siffrorna och tecken för räknetal går dock tillbaka till 9000 – 7500 f.Kr. Kristus och hittades i Afrika. Dessa överensstämmer med kalendrar över månens faser.

Tolkning av tal beroende på kultur

Varje kultur utvecklade gradvis sitt eget system för att tolka siffror. De mest kända är förmodligen Pythagoranerna, Kabbalisterna och I-Ching, och Maya-teorierna, inte att förglömma.

Helhetsnumret

Ett enkelt exempel från numerologi-teorin är att beräkna helhetsnumret. Detta är summan av alla siffror i födelsedatumet, som man sedan lägger ihop ända till en enskild siffra.
Exempel:
16 juni 1986> 16 juni 1986
1 + 6 + 0 + 6 + 1 + 9 + 8 + 6 = 37> 3 + 7 = 10> 1.
Helhetsnumret är därför 1.

Betydelsen av de nio grundläggande siffrorna

Varje grundtal sägs ha en viss kvalitet, vilket borde ha en positiv eller negativ effekt på personligheten hos personen.

Siffran 1

Ettan sägs vara kreativa och oberoende i positiv mening. De anses vara ambitiösa och uppfinningsrika, och de är fulla av vitalitet. Ettan tolkas ibland negativt som en viss arrogans eller själviskhet.

Siffran 2

Tvåan borde kunna samordna sina behov, med dem omkring dem. De anses vara hänsynsfulla, artiga och romantiska. De kritiseras för att vara alltför känsliga, osäkra och saknar självkänsla.

Siffran 3

Trean ska vara roliga, entusiastiska och sällskapliga. De anses vara mångsidig, kreativa och känsliga. I negativ mening är trean förknippad med en tendens att överdriva och vara intoleranta.

Siffran 4

Fyran är uppriktiga, enkla, praktiska och stabila personligheter. Du kan lita på dem. De kritiseras ofta för att vara envisa.

Siffran 5

Femman älskar sin frihet, anses vara extremt disciplinerad och skickliga. De är alltid pigga på nya upplevelser. Impulsiva handlingar och otålighet, är bland nackdelarna med femmorna.

Siffran 6

En sexa har en bra magkänsla och är en familjeman. Han älskar ett trevligt hem, och vänner litar på honom. I negativ bemärkelse gillar han att blanda sig i andras angelägenheter och anses vara kroniskt missnöjd.

Siffran 7

Ärlighet, styrka och uppfinningsrikedom bör vara en del av en sjua. De är födda perfektionister, agerar exakt och noggrant. En sjua har alltid en strategi. Deras tendens till kritik eller en viss hjärtlöshet räknas till det negativa.

Siffran 8

En åtta har en fast övertygelse, är motiverad och beslutsam. För det mesta har hans materiella god status. Hans dominans och intolerans är problematisk.

Siffran 9

Nian är tolerant, tålmodig och känslig. Hon sägs också ha “det ” Hon anses vara karismatisk och attraktiv. I negativ bemärkelse å andra sidan, verkar hon ibland ganska nervös och/eller till och med självisk.