Månen gör dig vacker

Vad månen har att göra med skönhetsvård?

Varje år väcker de aktuella horoskopen stort intresse, och det finns knappast någon, som ännu inte har hört talas om det inflytande som de enskilda faserna på månen ska utöva. Det finns människor som anpassar sina liv och sin dagliga rutin, helt efter månkalendern och ser om tiden är rätt, till exempel för att klippa håret eller för trädgårdsarbete. Störningar i välbefinnande, såsom sömnlöshet under fullmånen, får ofta månen skulden för. Men vad har månen egentligen att göra med skönhet? Vi vill inte hålla tillbaka några av de ideala faserna och positionerna på månen, som sägs ha en särskilt gynnsam effekt på skönheten.

Hårvård

Klippa håret – men när?

Många frisörer orienterar sig redan mot månens inflytande och använder dessa energier i sitt arbete. T.ex. är det känt att det borde finnas en tendens att man får mjäll i håret, de dagar då månen är i stjärntecknet Fiskarna. Den aktuella månkalendern visar exakt när månen passerar tecknet Fiskarna. Tvättning och föntorkning rekommenderas inte heller på Fiskens mån-dagar, eftersom håret sedan blir envist frissigt. De bästa tiderna för att få håret klippt är överlägset Lejonets- och Jungfruns mån-dagar, oavsett vilken månfas som för närvarande är på plats. De som regelbundet klipper sina toppar på Lejon-mån-dagar kan förvänta sig att håret växer kraftigt tillbaka. Detta kan vara en värdefull referens, för personer med mycket fint hår. Men om du har kort hår och är försiktig, så att det inte ska växa tillbaka så snabbt, klipps ditt hår säkrast när månen står i Oxen, Skytten eller Stenbocken.

 

Hårvård i den stigande månen

Schampon, hårbehandlingar eller hårvårdsprodukter kan utveckla sina effekter särskilt intensivt och positivt om månens krafter används förnuftigt för hårvård. Alla vill ha magnifikt hår och det är bra att veta, att håret absorberar och använder de aktiva ingredienserna särskilt bra när månen stiger. Håret får fyllnad och glans när ett vårdpaket appliceras under fullmånen. Färgning och toning av håret, belönas också med ett särskilt bra resultat på fullmånedagar.

Starka naglar på Stenbockens mån-dagar

Nagelvård på Stenbockens mån-dagar kan eliminera behovet av dyra behandlingar. När månen passerar genom Stenbockens tecken, är det den bästa tiden att klippa naglarna och tånaglarna. Dessa blir då mer motståndskraftiga och inte så lätt sköra. Nymåne-dagar är också kända för att vara bra för nagelvård. Detta gäller dock inte för att klippa naglarna. Är de för långa avlägsnas de mest effektivt när månen avtar.

Hudvård

Hud som sammet och siden i harmoni med månen

Månens faser spelar en viktig roll i hudvården. När månen växer absorberas näringsämnen som levereras till huden bäst. Denna månfas är perfekt för att skämma bort ansiktet med en ansiktsmask, eller ett hudvårdspaket. Vitaminer och mineraler kan nu utveckla sin effekt och huden blir sammetsmjuk. Nymånens dagar har också en positiv effekt på alla åtgärder, relaterade till hudvård. Nymånens dagar är den perfekta tiden för åtgärder som har att göra med hudrengöring. Peelingar och ångbad är nu mest effektiva, men nymånedagar är också perfekt för att vaxa bort hår eller ta bort finnar. Det blir då mindre obehaglig rodnad eller svullnad, och känsligheten för smärta är lägre. Sist men inte minst är dagar med den avtagande månen idealiska för att förklara krig mot celluliter och penselmassage är nu nästan perfekt. Fullmånedagar rekommenderas särskilt för återskapande och avslappnande åtgärder i samband med hudvård.