Stenbocken 22/12-20/1

Stenbocken lämnar 2021 genom att fälla den gamla vinterpälsen och riktar sitt fokus på att stabilisera sig för 2022. Året börjar lite knackigt och det kan kännas som om saker och ting glider ur händerna på Stenbocken. Venus står i retrograd som sedan följs upp utav Merkurius i retrograd. Det är en tidpunkt när ens ex kan komma att höra av sig, men det gäller att stå stark och inte falla för frestelsen.
Mars trycker på och det första kvartalet för Stenbocken kan kännas väldigt påfrestande då det blir svårt att göra upp stora planer eftersom att Stenbocken får börja sin årsresa från den lägsta punkten på stjärnhimlen i år. Men om vi vänder på steken så är den goda nyheten att det enbart kan gå uppför ifrån botten.

Andra kvartalet kommer att handla om att få en inre struktur och själslig harmoni. Stenbocken är ett tecken som överlag är väldigt målmedveten och mån om att få det bra materiellt ställt och det kommer han/hon att få. Men med det drivet är det lätt att lägga sitt inre välbefinnande åt sidan och energierna i Universum bjuder nu till möjligheten att utforska insidan och ens drömmar. Allt karmiskt arbete som blivit uppskjutet utav Stenbocken kommer nu att sätta ned foten och säga att det är dags att arbeta med sig själv.
Inom det ockulta är Stenbocken ansedd som det mest ockulta tecknet i zoodiaken, och för den Stenbock som önskar att göra en inre resa för att arbeta med det han/hon behöver under 2022 så rekommenderar jag skuggarbeten och drömarbeten. Det finns gott om läsvärt material om dessa ämnen på nätet och i din andliga bokhandel.

Det tredje kvartalet kommer mer att gå in i den energin Stenbocken gillar och det blir ett uppsving i karriärslivet samt en mer strukturerad tillvaro. Stenbocken står i en så pass stark position att inte ens Jupiters retrograd kommer att påverka Stenbockens framgång. Nyckeln för denna framgång sitter i kommunikation och självförtroende och då gäller det att inte vara på en arbetsplats eller erhålla en position som man inte behärskar.
För den extra ambitiösa Stenbocken så är detta också tidpunkten att lägga in stötarna om man önskar att gå upp i graderna samt kanske även få en chefsposition. Kom bara ihåg nyckelorden, kommunikation och självförtroende!

Sista kvartalet för Stenbocken rör sig Månen genom tecknet för at påminna honom/henne om att inte glömma bort den inre världen och att den är minst lika stor och viktig som den yttre. Det skymtas lite brist på entusiasm från Stenbockens sida vad gäller just detta, men det är bara att bita ihop och ta sig igenom det. Vinsten som Stenbocken får ut av det är ovärderlig.
Innan julsemestern och julstöket slår in kommer Stenbocken ha kammat hem sitt mål för detta år om han/hon har gjort sin läxa och lagt in de stötar han/hon ska.

Det kan kännas lite som ett hopplöst år för Stenbocken, men det är inte så illa som det verkar om vi kollar på förutsättningarna som finns i världen just nu. Kom ihåg nyckelorden; kommunikation och självförtroende!