Oxen – 21 april – 20 maj

Vänlig, mysig och ibland lite envis, det är det som kännetecknar en riktig Oxe. Han värdesätter trygghet och harmoni. Hans hem och hans bankkonto är viktigt och betyder mer för denna materialist, än att jaga efter några ideal. Oxen är realist, hans livsåskådning bygger på verklighet och målmedvetenhet. Han vet exakt hur han vill forma sitt liv och påverkas inte av omgivningens stress. Liksom de andra jordtecknen är hans världsbild nykter och konkret.

Oxen är en finsmakare

Oxen vet hur man njuter och lägger stor vikt vid att hans fysiska välbefinnande inte försummas. Detta inkluderar även god mat och dryck i riklig mängd, vilket kan visa sig som en viss tendens till rondör. Som en jordnära och tålmodig närstående är han en lojal partner och pålitlig vän. Det är säkrast att inte reta upp en Oxe, för då ser han rött och hans ilska är inte att leka med.

Oxen är en praktiker

Oxen är en praktisk person och han avviker inte från en utstakad riktning. Han har fullt fokus på sitt mål. Han reagerar negativt på förändringar och störningar, för han föredrar att stanna i väl beprövade och slitna spår. ”Man vet vad man har men man vet inte vad man får” är Oxens måtto. Liksom de andra jordtecknen kännetecknas Oxen av uthållighet och tålamod. Den som är snäll och trevlig mot en Oxe kommer bra överens med honom. Han tar sin tid på sig när han väljer en partner, att kasta sig in i en relation för snabbt kan hända andra, men aldrig en Oxe.

Oxen är egensinnig

Med alla sina goda egenskaper, kan Oxen vara envis, och extra egensinnig när någon inte vill hålla med hans åsikter. Detta tolkas ibland som trångsynthet. Lojalitet uppskattas av Oxen och det är det han förväntar sig av en partner och vän. Om en Oxe har anledning att vara svartsjuk eller avundsjuk är han inte bra på att dölja det.

Oxens särdrag uppdelat på Stjärntecknets tredjedelar

21 april – 30 april

Oxen i den första tredjedelen är särskilt hemkär och praktisk. Så tätt inpå Väduren har han en del av dennes drag, som eldig energi och social kompetens.

1 maj – 10 maj

Denna Oxe klarar sig extremt bra med sina medmänniskor och är en mysig person att vara nära. Denna sortens Oxe sägs ha en tendens att vara otrogen i sin yngre del av vuxenlivet.

11 maj – 20 maj

Den tredje delen av Oxen är nära till Stenbocken. De som är födda i dessa datum är mer beslutsamma när det gäller att bekämpa problem. Som regel är denna Oxe mycket framgångsrik och hinner samla på sig en hel del kapital och ägodelar.