Stenbocken – 22 december – 20 januari

Enligt sägnen är Stenbocken skapad av den grekiska guden Zeus. Stenbocken tillhör jordtecknet och han är född realistisk och praktisk. Han har fastställda mål och inget kommer att avskräcka honom att nå målet, hur svårt det än verkar.

Stenbockens pliktkänsla

Med sin jordnära syn på saker och hans höga potential för tålamod och uthållighet, kommer en Stenbock att uppnå mycket under sitt liv. Som den viljestarka person han är, så är han mycket tillförlitlig och snålar varken på arbete eller ansträngning, för att fullgöra sina uppgifter.

Stenbocken är lojal och pålitlig

Stenbocken har en hög grad av integritet och har svårt att uttrycka sina känslor. I partnerskap är han en lojal följeslagare som du alltid kan lita på. Han vägrar byta jobb och gillar inte att flytta.

Stenbocken är stolt och ambitiös

Stenbockens styrkor är pålitlighet, organisationsförmåga och skicklighet i ekonomiska frågor. Materiell säkerhet är ett av hans grundläggande behov. Hans avståndstagande och avskildhet och ibland sura uppsyn tolkas som negativt.

Stenbockens särdrag i stjärntecknets tredjedelar

22 december – 31 december

Stenbocken i första tredjedelen av stjärntecknet är framåtsträvande. Han är extremt disciplinerad för att nå sitt mål. De låter inga hinder avskräcka dem från att ta sig fram.

1 januari – 10 januari

Stenbocken från den andra tredjedelen verkar lite mer tillgänglig och öppen än de andra. Han tar livet mer avslappnat, men har dock en uttalad arbetsvilja.

11 januari – 20 januari

Stenbocken från den tredje delen kommer alltid att ha en ekonomisk stabilitet. De är mycket lätta att förstå.