Bostadshoroskop

Som man bäddar får man ligga, sägs det!

Men alla bäddar inte samma säng och alla har inte samma krav på sin boendestandard!

Om en lägenhet med balkong kan vara rätt för en person, kommer nästa inte att ge upp förrän de har uppfyllt sin dröm om att äga ett hem på landsbygden. Om någon annan tycker, att livet på en husbåt helt rätt för honom, föredrar nästa att ändra sin omgivning, lika ofta som han byter skjortor, genom att flytta runt i hela världen och hoppa från ett hotellrum till det andra.

Det är likadant med inredningen och utformningen av det personliga vardagsrummet. Vissa människor behöver ordning och föredrar en enkel eller modern inredningsstil. En annan proppar sin lägenhet full av antikviteter, eller föredrar en romantisk stil.

Har utformningen av dina egna fyra väggar, där du tillbringar en stor del av ditt liv, också något att göra med stjärntecknet där du föddes?
Följ bara upp den här spännande frågan och testa vad ditt bostadshoroskop har att säga till dig. Ha så kul!

Stjärntecknens bostadshoroskop

Jungfrun

Hon gillar att ha saker städade och det är precis så det ser ut i hennes lägenhet. Kaos eller oordning kommer aldrig att hittas där en Jungfru har sitt hem.

Allt är snyggt med Jungfrun, för allt har sin plats och ingenting ligger slängt. När det gäller inredning lägger Jungfrun stor vikt vid att hålla allt stilrent och matcha färgerna så bra som möjligt. Möblerna behöver inte vara extraordinära och extravaganta, men funktionella och billiga. Pris och kvalité måste alltid vara rätt för en Jungfru och hon kan klara sig utan värdelösa krusiduller.

En hälsosam och vilsam sömn är också en del av hennes hälsokrav. Det kan mycket väl hända att det finns en ortopedisk madrass i kallt skum i en Jungfrus sovrum. Annars är hon väldigt sparsam och har inte nödvändigtvis en massa dekorationer. Det är inte ovanligt att lägenheten hos Jungfrun är inredd på ett nästan spartanskt sätt, även om ägaren är rik och säkert har råd med lyx.

Ett Jungfrubehov av säkerhet är ganska uttalat, varför hon gärna kommer att förse sina fönster och dörrar med ytterligare säkerhetsåtgärder, såsom säkerhetslås, säkerhetskedjor och larmsystem.

Väduren

Han är inte nödvändigtvis en född fan av ordning, så kaos kan ibland härska. Om något ligger utspritt, stör det honom inte så mycket.

Det är inte ovanligt att en riktig Vädur förvandlar en städad lägenhet till ett slagfält på nolltid. Varför inte! Ändå hittar han exakt vad han behöver, på några sekunder. Om hans favoritskjorta inte hänger snyggt i garderoben, där den faktiskt hör hemma, utan istället ligger rullad på en köksstol ostruken, har Väduren inga problem med det alls.

Han behöver inga onödiga krusiduller i sitt bostadsutrymme. Han kan klara sig utan komplicerade dekorationer. som har handgjorts med kärleksfull omsorg i timmar. För honom handlar det mindre om estetik och om allt har sin plats, utan snarare värdesätter han funktionalitet. För honom blir helautomatiska persienner och en elektrisk ljusdimmer mer spännande än romantiska, drömmande lakan med krusiduller och blommönster.

Oxen

Om du frågar en Oxe hur de vill leva kan följande svar komma från dem: Det ska vara vackert, det ska vara bekvämt, det ska vara mysigt och kvaliteten måste vara rätt.

Oxen gillar det mysigt och värdesätter ett bekvämt hem. God mat och dryck är lika viktigt för honom som en miljö där han kan känna sig helt bekväm. Om han har valet mellan en modern designmöbel och en bekväm stoppad soffa, kommer han säkert att föredra soffan.

När det gäller sin bostad, anpassar inte Oxen sina prioriteringar med de senaste trenderna, hälsorienterade, energibesparande eller andra överväganden, utan det enda som räknas för honom, är att han känner sig bekväm inom sina fyra väggar. I stället för att fingranska sin bygghandel för att spara energi, som att sätta upp nya tätningslister, kommer han att leta efter ett trevligt, stort matbord i trä i en möbelaffär. Han kommer då att täcka detta kärleksfullt och njuta av sin mat med sina nära och kära. När det gäller att välja hemtillbehör är det mer troligt att Oxen stannar vid antikvitetsaffären istället för att fylla på krimskrams i varuhuset, bara för att han är där.

Tvillingarna

Köpa nytt! Ofta! Detta är mottot för Tvillingen. Han tar också detta tillvägagångssätt när han utformar sina bostadsytor.

Tvillingen gillar att möblera om, och inte alla föremål, och inte alla möbler har sin egen plats. Om du besöker Tvillingen idag, kan soffan med de färgglada kuddarna vara på höger vägg i rummet. Om du besöker honom en vecka senare kan det vara mitt i rummet och i stället för kuddarna sitter där ett stort uppstoppat djur i soffan.
Tvillingen är alltid öppen för nya idéer och vet exakt vilken trend som för närvarande är inne. Följaktligen är hans lägenhet vanligtvis inredd på ett modernt sätt, men det betyder inte att några prylar från mormors källare, eller från en antikvitetsbutik inte kan placeras någonstans däremellan. Mitt i mormors gamla bonad, kan det finnas en pryl från en loppmarknad.

Tvillingarna gillar inte att vara bundna till en viss stil, de är istället öppna för allt och de bryr sig inte riktigt om, huruvida allt alltid passar ihop, eller om inredningen är billig eller dyr. Det viktigaste är att det inte är tråkigt och att han gillar det. Hans fantasi känner ofta inga gränser, vilket kan uttryckas i en okonventionell väggdesign, samt med ovanliga dekorationer.

Lejonet

Som bekant kan man argumentera om smak, men inte med Lejonet. För honom har smak bara en mening: extravagant och dyrt. Lejonet trivs i sin lyxbostad.

Värdelösa föremål, oavsett hur kärleksfullt utformade de är, eller kasserade föremål från en container, har ingen chans i en Lejonlya. Lejonet styr sitt hem som en mästare. Han vill imponera och visa vad han har. Lejonet gillar att omge sig med en touch av lyx och behöver en flashig atmosfär. Istället för fina pastellfärger föredrar han de starkare färgerna.

Till skillnad från många vanliga medborgare kommer Lejonet inte att sova på ett lakan från allmogehemmet, utan kommer åtminstone att lägga sin vältrimmade kropp i siden. Han imponerar också på sina gäster med glitter och glamour. Så snart gäster kommer, kommer besökaren säkert aldrig att behöva hänga jackor och rockar på en krok bakom entrédörren, utan hallen erbjuder en fantastisk garderob, kanske till och med dekorerad med guld. Lejonet visar sig vanligtvis vara en bra värd och uppmärksammar kvalitet och extravagansen från att duka bordet till att servera utvalda delikatesser.

Vågen

Mjuka toner i pastellfärger tilltalar Vågen. Det är viktigt för henne att allt i hennes lägenhet passar ihop, samordnas och harmoniserar med varandra. Vågen älskar en harmonisk livsmiljö.

I vilket fall som helst kommer Vågen att klara sig utan påträngande färger och kitschiga dekorationer. Hon har god smak och hennes känsla för estetik är så uttalad, att du inte kommer att hitta någon konstig stil i hennes bostad. Som regel föredrar Vågen moderna möbler och möbler som är anpassade till det funktionella, och som är anständigt och smakfullt i inredningen. Hon avvisar skarpa kontraster, så det kommer inte att finnas något gammalt pendel-ur från sin mormors egendom på en modern skänk.

Vid inredningen av sitt hem föredrar Vågen en tydlig linje och den enklaste och mest okomplicerade placering som möjligt. Ändå, tack vare hennes säkra smak när det gäller val och placering av möbler och inredning, ger hon ett diskret, men ändå personligt inslag i sitt hem.

Skorpionen

En Skorpions lägenhet, har vanligtvis en mycket personlig signatur. Allt är möjligt här, från mystiskt mörkt till funktionellt och modernt, till en samlaroas med karaktären av ett museum.

Skorpionen skapar sin egen personliga grotta där man överraskas av mystiken.
Skorpionen är okontrollerad och mystisk, och det är precis som hon formar miljön där hon lever. Hon installerar själv, precis som hon gillar det, och tycke och smak kan förändras med tiden. Eftersom hennes humör är ganska föränderligt kan hennes smak också förändras.

Skorpionen brukar föredra starka färger och vill slippa känsliga pastellfärger. Svart och djuprött är inte ovanligt att hitta i en Skorpions lägenhet. Extrema kontraster återspeglas ofta i lägenheten. Du kan hitta ockulta föremål, samt antikviteter eller modern konst och helt ovanliga möbler.

Skytten

Villa Villerkulla? Nej tack! Skytten föredrar en tydlig och snygg stil, har en god smak och gillar att uppgradera sin våning med ovanliga möbler och föremål, som också kan ha sitt pris.

Han kommer knappast att vilja klara sig utan en hylla med böcker och datatillbehör, och om du tittar närmare kommer du säkert att upptäcka många reseguider och fackböcker. Skytten är vanligtvis en nyfiken och entusiastisk människa, som gillar att ta med det ena och det andra från sina resor med sig hem.

Du kommer dock att titta förgäves efter de obligatoriska billiga, kitschiga souvenirerna i en Skytts våning. För konstföremål, lokala masker, värdefullt glas, keramik eller möbler, kommer Skytten säkert att ha någon trevlig plats kvar att hitta, i sin lägenhet. Den goda smaken som Skyttens lägenhet utstrålar störs aldrig.

Stenbocken

Stenbockens lägenhet kommer alltid att vara städad och ren, och inredningsstilen är utformad på ett sådant sätt att den imponerar med sina tydliga linjer.

Det är inte ovanligt att Stenbockar är puritanska och det är precis vad som återspeglas i dess lägenhet. Inredningens kvalitet måste vara rätt, det är det Stenbocken lägger stor vikt vid. Du kan hitta alla slags fasta material där, med en kvalitet som också håller vad den lovar.

Den ofta ganska coola elegansen i en Stenbocks lägenhet kan till och med verka lite opersonlig och kall för vissa andra zodiakrepresentanter, men den är funktionell och precis rätt för Stenbockar. Han behöver inte nödvändigtvis ha varma färger och massor av dekorationer, nyktert svart eller vit eller metallgrå är lika välkomna. Stenbockens hempsykologi är ganska nykter, funktionell och enkel. Han kan klara sig utan onödiga krusiduller, men inte utan en bra översikt och ordning.

Vattumannen

Den typiska Vattumans lägenheten är ljus, rymlig, översvämmad med ljus och har en egenartad touch. Stora fönster är ett måste.

Vattumannen kommer knappast att känna sig hemma i en trång bostad, och om han inte kan få tag på en 2 plans lägenhet, har han åtminstone ett öppet kök. Stängda dörrar är inget för honom. Vattumannen vill känna sig fri, även hemma!

Hans avslöjande och okonventionella drag, återspeglas också i valet av inredning av hans lägenhet. Allt som är ok är tillåtet, och det kan betyda mycket olika för Vattumannen. En färgstark lampskärm med lapptäcksutseende, är precis lika rätt, som en dekorerad ljuskrona eller en helt enkel golvlampa. Den trendiga designsoffan bredvid ett kasserat bord från mormors kök, kan vara lika naturligt i Vattumannens bostad, som en utsmyckad spegel bredvid en modern trendaffisch. Trots alla motsägelser och särdrag kommer en Vattumans bostad aldrig att bryta mot reglerna för god smak. Men det är alltid en sak som är säker: Den är unik!

Fiskarna

Fiskarnas hem är det överlägset det mest känsliga. Hans hem ska erbjuda honom skydd, säkerhet och möjlighet att dra sig tillbaka. Han vill inte bara känna sig bekväm, utan också säker.

Fisken gillar att ha hemmet rent men inte sterilt.
Du kommer förgäves att leta efter ljusa färger, blickfångare eller inredning som passar illa, i en Fisk-lägenhet. Den återhållna Fisken föredrar de mjuka tonerna, de fina blommönstren och han utformar vanligtvis sin lägenhet kärleksfullt, men aldrig påträngande.

Hans hem är lika lite iögonfallande, som han själv gillar att vara. Fina spetsdukar, gosiga kuddar, fontäner och levande ljus har definitivt en större chans att få plats i en Fisks lägenhet än starkt lysande lampor, eller perfekt fungerande föremål, eller högblanka metalliska möbler i futuristisk stil.