Native American horoskop

Det nativa horoskopet hänvisar till den uråldriga livsfilosofin, som ser integrationen av människor i kosmiska händelser med alla fenomen, som helt normala. Moder jord förtjänar respekt och detta leder native till en djup respekt för naturen och livet. Det är så de tänker med hjärtat i kontrast till de “vita” som gör det med huvudet. För native betyder medicinhjulet medicinen på jorden, en kraft som finns i universum såväl som hos människor. Anden genomsyrar hela naturen och native betraktar därför naturen som helig. Naturfolkets shamaner ser förhållandet mellan naturens krafter och människor, och den som är född under en viss säsong är nära besläktad med krafterna under den säsongen. Vissa färdigheter och styrkor är förknippade med detta. Detta är grunden för native astrologi.

Medicinhjulet

I medicinhjulet representeras balansen mellan naturkrafterna, där kosmos och därmed också människor är. Native naturmedicin bygger på detta hjul. Det yttre hjulet visar 12 gånger födelse, varje gång födseln är kopplad till en djursymbol, ett träd, en sten och en färg. Detta kännetecknar 12 personlighetstyper. Säsongerna representerar faserna i mänsklig utveckling. Våren motsvarar barndomen. Sommar för ungdomars tillväxt, höst för uppfyllande och vinter för vishet. Var och en av säsongerna är indelad i 3 delar. Detta skapar 12 sektioner.

De fyra huvudpunkterna och de fyra elementen spelar en roll i det indiska horoskopet, liksom månens faser. Korrespondensen i det nativa horoskopet till våra 12 stjärntecken från det västra horoskopet är följande: Falk motsvarar Väduren, Bäver till Oxen, Hjort till Tvillingarna, Hackspett till Kräftan, Lax till Lejon, Brunbjörn till Jungfru, Kråka Vågen, Ormen till Skorpionen, Ugglan till Skytten, Gåsen till Stenbocken, Uttern till Vattumannen och Vargen till Fiskarna.

Riktningen totem spelar också en roll i naturmedicin. Öst motsvarar vår, söder till sommar, väst till höst och norr till vinter. Våren står också för morgon och ljus, sommar för eftermiddag och för tillväxt, höst för kväll och för transformation och vinter för natt och för anden. Elementen luft, jord, eld och vatten pekar på de olika tecknens aktivitetsformer.