Lax 22/7 – 21/8

Ett native horoskop registrerar zodiakens födelsedatum Lax från den 22 juli till den 21 augusti, liknande stjärntecknet Lejonet i västra horoskopet. Stjärntecknet Lax är ett av de aktiva, energiska stjärntecknen i det inhemska medicinhjulet, inom vilket varje stjärntecken hittar sin plats, vilket samtidigt representerar utgångspunkten för sin individuella livsresa.

Inom detta medicinhjul kan två kompletterande energiformer urskiljas i native astrologi, en proaktiv, impulsiv och initierande och en mer passiv, mottagande energiform. I mänsklig form visar detta sig, i en antingen utåtriktad, förnuftdriven karaktär, eller en introvert och mer känslomässigt bestämd personlighet. Stjärntecknet Lax är ett av de utåtverkande, impulsiva stjärntecknen. Laxen är en ständigt agerande, smidig och aktiv person vars grundläggande element är eld. Den vindriktning som tilldelats honom är södervinden, som ger rörelse i situationer och inte lämnar någonting som man hittade det.

Laxens färg är också röd, en signalfärg som redan visar att laxen aldrig gömmer sig, varken bakom andra eller bakom ursäkter. Det gnistrar och lyser i allt det gör. Laxen kan helt enkelt inte förbises, varken i en grupp vänner eller inom en organisation. Hans sten är också granaten, en ädelsten som lyser inifrån och ut, som du kan tänka dig som glödande från sin egen eld. Laxen är också bra på att motivera sig själv och verkar alltid vara vaken och entusiastisk, som om den hade sin egen energikälla. Dess växt är hallon, en söt, fyllig frukt som utstrålar det nöje och det sensuella nöje som Laxen bejakar och också värdesätter hos andra.

Laxen gillar risker och äventyr

Laxen är en grundligt engagerande konversationspartner och är alltid tillgänglig för risker eller äventyr. I sitt jobb är han redo att ta risker och även möta konsekvenserna. Den hastighet, med vilken han är redo att bekanta sig med nya saker, gör honom ofta intolerant mot långsamhet, obeslutsamhet och mer försiktiga människor. Om de idéer han förespråkar tas emot med döva öron, kan han vara arrogant och intolerant mot andras alternativ. Men hans surmulenhet varar inte länge; han gillar att få saker att röra sig för mycket, hellre än att orsaka stillastående.