Fiskarna 19/2-20/3

Det känsliga tecknet Fiskarna är ett tecken som lätt kommer i kläm för att de snappar upp andras känslostämningar och för dem stackars Fiskar som inte lärt sig hur de skall hantera detta blir livet en berg –och dalbana. 2021 var ett sådant år och det känslomässiga bagaget som Fiskarna fick släpa på var mer än nog för dem. Lyckligtvis så börjar detta år bättre för fiskarna. Första kvartalet inleds med nya tag och nya ambitioner.
Året börjar med både Neptunus och Jupiter i Fiskarnas tecken vilket styr Fiskarna till att fördjupa sitt andliga sökande och ta det steget längre än bara lite ”feelgood-andlighet.” Det som är fascinerande med dessa två planeter är att de är båda Fiskarnas ledare. Innan astrologer kände till planeterna Uranus, Neptunus och Pluto så var Jupiter den som styrde Fiskarna inom astrologi. Nu när vi har lyckats utforska planeter bortom Saturnus så har Neptunus tagit den positionen.
I mars kommer Fiskarna att befinna sig på den lägsta punkten på stjärnhimlen och det är en tid då deras undermedvetna synliggörs, framför allt eftersom att mars månad är när Solen lyser upp tecknet. Det är en tid för Fiskarna att utveckla sina mediala gåvor samt stärka sig själva.

Andra kvartalet kommer att öppna Fiskarna till att ta lärdom från tidigare misstag och även att justera sin ekonomiska situation. Neptunus och Jupiter fortsätter att följa Fiskarna och i slutet på april kliver även Mars in i tecknet. Mars i Fiskarna är inte så extremt som det kan vara i andra tecken, utan Mars snarare stärker Fiskarnas naturliga dragning till att vara en förkämpe för de utsatta. Fiskarna har en tendens att försöka hjälpa dem som har det svårt och det beror på den naturliga empatin som ligger i tecknets natur. Fiskarna är även kända för att vara det mest mediala tecknet inom astrologin, men jag skulle personligen även lägga min röst på Kräftan i den frågan.

Tredje kvartalet kommer att vara en lättnad för Fiskarna i 2022. Konflikter och osämja kommer att lösas upp inom alla områden, alltifrån juridiska till personliga. Från augusti kommer Fiskarna gå i en stadig bana uppåt mot framgång. Neptunus fortsätter att följa med i Fiskarnas bana och från september till november kommer Fiskarna att nå den högsta punkten på himlavalvet och befinna sig i sin storhet under 2022. Det blir ett år där Fiskarna äntligen får ordning på allt som legat och hållit tillbaka honom/henne.

Sista kvartalet innebär materiella välsignelser för Fiskarna som nu får åtnjuta lönen för sitt hårda arbete att ställa allt till rätta med sitt liv. Jupiter rör sig däremot in i en retrograd i Fiskarnas tecken i november, men det innebär inga ekonomiska svårigheter för Fiskarna utan ger en energi utav att flytta Fiskarnas fokus från att hjälpa andra till att hjälpa sig själv och sin familj för en gångs skull. Månen smyger in med sitt inflytande under december månad och lyser upp Fiskarnas konstnärliga sidor i deras uttryck. Julhelgen kommer att vara en tid utav avslappning och njutning för Fiskarna under 2022 och året överlag välsignas utav Jupiter vars tarotkort är Lyckans Hjul. Året kommer också att handla om att ta hand om sin fysiska hälsa och göra det här lilla extra för att komma i form igen. Det blir ett händelserikt år för Fiskarna som kräver en del uppoffring och fokus, men som direkt leder till den framgång som de alltid har drömt om!