Fiskarnas måntecken

Ämnen: överskattning, verklighet

Styrkor: Som en oförbättrad romantiker, kallar måntecknet Fiskarna till sann, ovillkorlig kärlek. Hans medkänsla, passion, längtan och alla hans komplimanger och känslor är verkliga och oförställda. Därför är Fiskmånen en utmärkt vän och en ännu bättre följeslagare, särskilt när den andra personen ger tillbaka, i samma utsträckning, den omsorg och beundran som han visar.

Svagheter: Det bekymmerslösa hjärtat i måntecknet Fiskarna i astrologin, är jämförbart med ett naivt barn som inte kan drömma om, att människor kanske tänker, känner och agerar annorlunda än de månfödda Fiskarna skulle göra. Ännu värre, Fiskarnas måntecken följer troget detta önsketänkande, även om alla faktorer tydligt talar emot det. Han förlåter alla felaktigheter omedelbart, bara för att bli sårad på samma sätt igen nästa dag. Förr eller senare kommer denna art av människor, skakade av ödet, till den nyktra insikten, att världen är full av ondska och begraver sig i negativ ödestro.
Teckenhärskaren Neptunus, som anses vara en planet av idéer och illusioner, gör måntecknet Fiskarna till den hopplösa drömmaren i zodiaken. De som föddes i Fiskarnas Måne är ännu mer känslomässigt labila, men också mycket mer empatiska än människor med soltecknet eller Fisk- ascendenten. Enligt astrologer, har Fiskarnas måntecken nästan ett sjätte sinne för sina medmänniskors emotionella värld och ses som begåvade empater.