Skorpionen – 22 september – 22 oktober

Skorpionen är av vattentecken och anses vara extremt generös och hjälpsam. Förutsättningen för detta är dock att han har accepterat den som vill ha hjälp. En Skorpion faller inte för smicker och tomma fraser, utan vill ha ärlig kommunikation. Skorpionen väljer själv sina vänner, det är svart eller vitt, antingen gillar han någon eller inte.

Skorpionens skarpa tunga

Den som har med en Skorpion att göra måste visa sin tacksamhet. Om du inte tackar honom så kommer Skorpionen att påminna dig om det! Han skarpa tunga är inte så klädsam. Han kan vara extremt avundsjuk, och vill ta åt sig äran själv om han inte gillar motparten.

Skorpionens humörsvängningar

Som vattentecken är Skorpionen mycket i drömmarnas och känslornas värld. Ibland kan han vara väldigt omtänksam och introvert eller till och med melankolisk. Hans humörsvängningar är som havets vågor. Skorpionens humör kan pendla från den ena ytterligheten till den andra.

Skorpionens pessimism

Skorpionen drivs av vilja och engagemang för andra människor och på jobbet. Skorpionen känner ingen rädsla för någon eller något. Skorpionens svaghet är en pessimistisk attityd. Han är också känd för att vara mycket oförlåtlig. Han glömmer aldrig en oförrätt!

Särdrag hos olika Skorpioner fördelat på tredjedelar i Stjärntecknet

23 oktober – 1 november

Skorpionen från första tredjedelen är verkligen den typiska Skorpionen med alla dess särdrag. Här ser vi Skorpionens karaktär i toppklass! Här finns alla hans styrkor och svagheter.

2 november – 11 november

Skorpionen från den andra tredjedelen anses vara mer känsliga. Han har en stark intuition som ger honom många möjligheter att uppnå det han vill.