Lejonet – 23 juli – 23 augusti

Ett Lejon är särskilt frihetsälskande och låter sig inte tämjas. Hans oberoende och självständighet betyder mycket för honom och som ett äkta eldtecken är han också särskilt viljestark. Men lejonet är också känt för sin godmodighet. Han är den sanna beskyddaren.

Dominans och godhet är Lejonets sanna natur

Lejonet vill inte vara underordnad och är därför känd för att skaffa sig ledande befattningar. Han vet exakt hur man behandlar andra för att nå sitt syfte. Den som går bra ihop med ett Lejon, och inte har problem med att dansa efter hans pipa, kan få många fördelar av honom.

Lejonet är modig och älskar lyx

En av de svagheter ett Lejon har, är hans förkärlek för lyx. En viss arrogans styr honom också ibland. Hans styrkor inkluderar hans medfödda auktoritet, ledarskap och mod.

Ett Lejon argumenterar inte

Det är inte lönt att diskutera med ett Lejon. Han argumenterar inte utan han talar om hur det ska vara. När någon går i vägen för ett Lejon kan man inte missa hans vrål. Personerna omkring honom gör säkrast i att slå dövörat till och vänta tills det går över.  Du vinner ingen argumentation.

Lejonets särdrag i de olika tredjedelarna av stjärntecknet

24 juli – 1 augusti

Lejonet från den första tredjedelen av stjärntecknet motsvarar exakt den typiska bilden av detta stjärntecken. De har en strålande tillvaro och deras lycka är smittsam. Ett Lejon i denna tredjedel tjänar mycket pengar, men spenderar lika mycket.

2 augusti – 11 augusti

Här finner du det naturälskande Lejonet. Det är lättare för honom att hantera jobbiga situationer i livet, än för något av de andra Lejonen. Han är född optimist.

12 augusti – 22 augusti

Lejonet från den sista tredjedelen av stjärntecknet har en hög grad av uthållighet och livsenergi. Han behåller vanligtvis energin väldigt sent i livet.