Skorpionens måntecken

Ämnen: hängivenhet, dominans

Styrkor: Den stora sidan av en Skorpions måntecken, imponerar med sin orubbliga emotionella integritet. De som är födda i Skorpionmånen är medvetna om sina känslomässiga behov och har tillräckligt självförtroende, för att uppriktigt älska sig själva, och de som finns omkring dem. På känslomässig nivå gäller emellertid mottot “ena handen tvättar den andra” även för dessa människor: Om du bevisar din lojalitet mot dem, är de lojala mot dig och berikar din vardag som känsliga kamrater och hängivna älskare.

Svagheter: Detta månteckens härskare är Pluto, som fungerar som en planet för makt och transformation i astrologi. Detta faktum kan ha en negativ effekt, i den mån det gör denna grupp människor paranoida, svartsjuka och till översittare, som i värsta fall kan utvecklas till destruktiv sadism. Denna inställning markerar emellertid bara en extrem form av självskydd, eftersom en Skorpionmåne vill få makten över sin motståndare på detta sätt, och inte längre vara hopplöst överkörd. I allmänhet är kärleken till Skorpionens måntecken oskiljaktig från en maktstruktur. Endast genom att ge dig själv fullständigt till dessa människor och lita på dem villkorslöst kan dessa känslor återgäldas med lika intensitet.

Människor med måntecknet Skorpionen, är överlägset de mest känslomässiga representanterna för zodiaken, och också de med störst lust till självdestruktion. Oavsett hur positiva hans känslor är, kan det bli en negativ vändning på nolltid. Skorpionsmånens kärlek förvandlas sedan till besatthet, attraktion till misstanke, lust till ilska. Det intressanta med det är att, medan det flammar, bränner och kokar i hjärnan hos en skorpionmåne, märker du inte ens en antydan till det från utsidan på dessa människor. Också på grund av detta pokeransikte, ser en sådan person mystisk och sexig ut, för han är både glödande och iskall.