Esoterik / Medialt

Om du försöker förklara termen esoterisk, stöter du snabbt på så många olika betydelser att det verkar oklart vad som egentligen menas med det idag. Betoningen på det andliga, det vill säga personens andliga, inre utveckling, beskriver termen mycket neutralt. Om du helt enkelt räknar upp några esoteriska termer kan du komma närmare en förklaring. Det inkluderar astrologi, energiarbete, aura, chakrarening, ljusarbete, healing kortläsning, klärvoajans och synskhet, pendel, parapsykologi, läkande stenbehandling och mycket mer. Några av termerna kommer att granskas närmare här.

Clairvoyance, som ser in i framtiden och i det dolda, är ett intressant yrke. Även om många inte tror på det, ger det fortfarande hopp, från vad som har rapporterats, “det kan vara något med det”. En ung kvinna vill veta om partnern verkligen älskar henne, om han verkligen är så trogen som han alltid säger. Den arbetslösa, skulle vilja veta när han kommer att hitta ett jobb igen, mamman är orolig för sin son, den sjuka längtar efter helande. Det finns så många områden där klarsyn hjälper människor, helt enkelt för att det stärker hoppet och därmed ger dig styrkan att bryta ny mark.

Det kan vara väldigt underhållande, när en kunnig klarsynt drar ett tarotkort och sedan sprider sin kortlek på bordet. De enskilda korten har betydelser och endast de kunniga vet, vilka kopplingar som finns. Till exempel ligger “De älskande” bredvid “Rättvisa”, “Döden” bredvid “Tornet” och så vidare. Full av beundran hör man vad det hela betyder, fortsätter att titta på tarotkorten, och när man lämnar sessionen känner man, att allt blir bättre.

Vissa medium använder en pendel för att få tillgång till det undermedvetna. För det mesta används stenar som pendelkroppar. Bergkristaller är särskilt lämpliga för att harmonisera människor i stjärntecknet Tvillingarna eller Lejonet, rosenkvarts anses vara stenen för vänskap och kärlek. Det är alltid fascinerande att se när pendeln börjar svänga. Detta kan göras genom att man andas, men en erfaren klarsynt kommer att koncentrera energier och därmed låta pendeln svänga. Synen på framtiden kommer nu att lysa upp mycket, plötsligt blåser många bekymmer bort.

Inom alternativ naturmedicin, har ädelstenar eller läkande stenar använts i tusentals år, för att återställa den störda harmonin mellan kropp och själ. Även här används rosenkvarts, vilket hjälper älskare att övervinna kärleksbekymmer. Lapis lazuli har en antispasmodisk effekt och sägs förhindra hudsjukdomar. Det finns många ädelstenar eller läkande stenar. Den kunniga naturläkaren har rätt sten för varje fysisk eller psykisk sjukdom.