Jobbhoroskop – Yrkeshoroskop – Studiehoroskop

Vilka studier ska jag välja?  Vilket yrke ska jag välja?

Knappast något beslut i livet är lika viktigt. som beslutet för ett yrke, för vi kommer att spendera en tredjedel av vårt liv med det.

Vad kan vara värre än, att vakna på morgonen med tanken, att jag idag måste jag gå tillbaka till mitt hatade arbete? Inte bara att man lider hela dagen, nej, det är inte ovanligt att själen reagerar på det tråkiga arbetet, inte alltför sällan med en mängd olika sjukdomar.

Även när du väljer studier för en karriär, kan ett karriärhoroskop vara till stor hjälp, för du brukar sätta den viktiga kursen för hela ditt framtida liv, med det viktiga steget från elev till praktikant, student eller anställd.

Stjärntecknens yrkeshoroskop

Väduren

Liksom Lejonet och Skytten, föddes Väduren i eld-elementet. Han ser alltid framåt och aldrig bakåt. Väduren är snabb att förstå, är spontan, har ständigt nya idéer och behöver variationen, lika mycket som luften han andas. En liten spänning ska därför inte saknas i Vädurens professionella horoskop. Väduren känner inte till rädsla, tvärtom, han accepterar modigt alla utmaningar.

Väduren visar vart man ska gå

På grund av hans höga motivationsnivå och en hel del självsäkerhet kan Väduren ofta hittas i högre positioner. Men hans anställda ska inte vara besvärliga. Om de vill komma bra överens med sin Vädurschef, skulle de göra rätt i, att instämma med hans tro och anvisningar utan för mycket diskussioner. Annars kan Väduren bli ganska otrevlig och het.  Hans ilska försvinner dock lika snabbt som den kom, och lite senare glöms allt. Väduren är inte långsint alls.

Om rutinarbete krävs i yrkeslivet är Väduren absolut inte på rätt plats. Tristess och monotoni är gift för honom, särskilt på jobbet. Väduren är ovillig att underordna sig, och passar därför i ett självständigt yrke. Oavsett om det är läkare eller tandläkare med egen praktik, advokat med egen advokatbyrå, gästgivare eller affärsman med egen restaurang. Väduren gör allt för att uppnå de mål han har satt upp för sig, direkt och utan omvägar. Vanligtvis är han ganska framgångsrik på detta.

Det är inte ovanligt att Väduren finns i konstnärliga och professionella yrken. Till exempel är han en född journalist, presentatör eller skådespelare. Väduren är precis rätt i politiken. Han förespråkar starkt, de intressen han representerar. Hans mål är högt satta. Han är inte nöjd med medelmåttighet utan siktar mot toppen..

Typiska yrken för Väduren

Advokat, professionell idrottsman, skulptör, kirurg, tränare, konduktör, brandman, industrichef, jägare, maskiningenjör, metallarbetare, slaktare, polis, smed, veterinär, tandläkare.

Oxen

Han är ett av jordtecknen, precis som Stenbocken och Jungfrun. Han är en mysig och jordnära kille som nästan alla klarar av. Han gillar inte högt tempo och stress alls. Han vill ha ett säkert jobb och veta exakt vilka uppgifter som väntar på honom. Oxen är tålmodig och uthållig och uppskattas mest av sina kollegor för sitt godmodiga och vänliga sätt. Men han kan bli riktigt arg om han kritiseras, eller behandlas orättvist.

Oxen har mycket tålamod

Oxen är absolut relaterad till verkligheten och dagdrömmer inte. Han älskar de pengar han tjänar och vet exakt hur han ska hantera dem. Oxen är mer konservativ och förlitar sig på vad som har visat sig. Han har en exakt uppfattning, om hur mycket av sin inkomst han spenderar på vad, och hur mycket han sparar eller lägger ut för inköp. En Oxes konto på minus,  hör förmodligen till undantagen.

En Oxe håller framkanten i jobbet, när det gäller uthållighet. Ingenting kan göra honom upprörd, oavsett hur lång tid det tar. I alla fall kan han inte skyndas på. En Oxe och förändringar eller ständigt förändrade arbetsuppgifter går absolut inte ihop. I ledande positioner kan han ofta inte hävda sig tillräckligt, för att han är alltför försiktig och absolut inte riskbenägen. Oxen värderar harmoni, särskilt i jobbet. Våldsamma argument eller diskussioner är inte hans sak.

Det materiella värdet är mycket viktiga för Oxen. Mot denna bakgrund finns han i nästan alla yrken. Han är en född bankir eller fastighetsmäklare. Men Oxen finns också i konstnärliga yrken, så länge nödvändig säkerhet finns, och han kan lita på inkomster som räcker till, och regelbundet motsvarar hans idéer.

Typiska yrken för Oxen

Antikhandlare, ekonom, börsmäklare, skogsmästare, trädgårdsmästare, restauratör, fastighetsmäklare, inredningsarkitekt, skådespelare, konditor, jordbrukare, musiker, dansare, yrkesmässig vinmakare.

Tvillingarna

Han är liksom Vågen och Vattumannen, hemma i luftelementet.

Han är smidig och snabb i sina beslut, men vill inte förbinda sig för evigt. Tvillingen gillar inte tristess, men han har ett bra grepp om saker, och kan anpassa sig till förändringar mycket bra. Med alla dessa goda egenskaper, är han också alltid vänlig och anpassningsbar. Naturligtvis gagnar detta Tvillingen i hans yrkesliv, särskilt eftersom han alltid har nya idéer redo.

Tvillingen är en diplomat

En Tvilling känner inte till stagnation, han är alltid tillgänglig för positionsändringar eller förändringar på arbetsplatsen. Han älskar nya impulser och utbytet med sina kollegor. På grund av sin mångsidighet, är det inte ovanligt att en Tvilling utövar flera yrken under sitt liv. Med sitt diplomatiska och älskvärda sätt, klarar sig Tvillingen lika bra med överordnade och arbetskollegor. Ibland håller han dock en uppdriven takt och kan också ge en viss oro, i området runt sin arbetsplats. Men en n frisk fläkt kan inte skada någonstans. Med sina tunna nerver och sitt spända arbetssätt, passar han inte särskilt bra för ett jobb som innebär timmar av monotont rutinarbete. Tvillingen föredrar att omorientera sig varje dag, och älskar jobb som innebär förändring av aktiviteter eller byte av jobb.

Han är till exempel en född handelsresande eller utlandskorrespondent. En Tvilling som är involverad som diplomat eller forskare, har gjort ett bra val. En Tvilling är i sitt rätta element, där resor är ett ämne. Att arbeta som pilot, reseguide eller bussförare är lika skräddarsytt för honom, som att driva sin egen resebyrå.

Typiska jobb för Tvillingar

Grafiker, utlandskorrespondent, bussförare, poet, diplomat, tolk, flygledare, IT-specialist, återförsäljare, journalist, affärsman, kritiker, mäklare, moderator, pilot, resespecialist, reseguide, sångare, skådespelare, författare, speditör, flygvärdinna, operatör, underhållare, forskare gruppledare.

Kräftan

Kräftan, liksom Fiskarna och Skorpionen, är ett vattentecken. Han anses vara konservativ, rädd och inte sällan hetlevrad. Känslans värld spelar huvudrollen i livet för en Kräfta. Om du skadar honom kommer han snabbt att dra sig tillbaka. Han lider ofta mest av sina humörsvängningar, och på jobbet finner han kritik mycket svårare att ta, än många andra representanter för zodiaken.

Kräftan finns för andra människor

Farliga jobb är inget för Kräftan Han föddes verkligen inte för att vara en stuntman. Han vill inte ta risker, utan vill ha ett jobb där han kan känna sig trygg och i goda händer. Att byta jobb är inget för Kräftan, och han är inte på humör för ständigt nya kollegor. När allt kommer omkring vill han veta vem han har att göra med.

Hans eftertänksamma och ofta inåtvända sätt gör det inte alltid lätt för honom att hantera kollegor. Dessutom är han ofta alltför känslig och lättkränkt, om du möter honom med lite för ovänlig röst, eller till och med kritiserar honom. Men om han har förtroende för sina överordnade och anställda är han en extremt pålitlig och ambitiös kollega. Men hans överdrivna försiktighet, hindrar honom ofta från att klättra ytterligare några steg på företagets stege. Han vill hellre ta ett steg framåt och två tillbaka. I vilket fall som helst kan han inte falla då. Han är mer konservativ, och om något är okej vill Kräftan att det ska vara så för alltid. Han har absolut inga problem med rutinarbete, tvärtom.

Kräftan har mycket fantasi och djup känsla, varför det inte är förvånande att han så ofta finns i konstnärliga yrken. Kräftan gillar att ta hand om andra människor, och kan ha medkänsla med andras känslor. Han är en bra psykolog och han är helt rätt, överallt där jobbet involverar människor, i emotionell eller någon annan nöd. Arbetet på sjukhus eller äldreboenden är också skräddarsytt för Kräftan. De flesta tycker om att vara involverade i det sociala området.

Typiska yrken för Kräftan

Allmänläkare, geriatrisk sjuksköterska, apotekare, tjänsteman, kontorsarbetare, pedagog, restauratör, advokat, kapten, barnläkare, förskolelärare, kock, sjuksköterska, konsthandlare, konstnär, livcoach, lärare, pilot, statsvetare, pedagog, psykolog, regissör, ​​pastor, sociolog, terapeut.

Lejonet

Liksom Väduren och Skytten är Lejonet hemma i eld-elementet. Han är en imponerande och stolt människa som modigt tar sig an alla utmaningar. Rädsla är ett främmande ord för honom och likaså är tristess. Lejonet vill inte vara underordnad, har goda ledaregenskaper och hör faktiskt till styrelserummet från födseln. Lejonets självförtroende är ganska uttalat och han undviker inte svårigheter. Medelmåttighet är inte för ett Lejon. Han vill komma till toppen och vanligtvis kan han göra det.

Lejonet anger tonen

Lejonets självsäkerhet är särskilt uttalad och han har en utmärkt talang, för att övertyga sina anställda och utnyttja dem för sina mål. Om han är chefen och tycker att något är rätt, skulle det vara klokt att följa hans instruktioner, utan långa diskussioner. Annars är det oundvikligt att lejonet gör vad han är känd för: han vrålar! Ändå är han en ganska tålmodig kollega och chef, som går an, så länge du respekterar honom och följer hans tro. Rättvisa och uthållighet är bland hans tydliga styrkor. När mål väl har satts kommer Lejonet knappast att låta sig avskräckas i jakten på sin framgång i verksamheten. Han gör allt med säkerhet och förblir pålitlig, även när han gör monotont arbete, även om han inte gillar tristess alls. Oavsett vilket jobb en Lejon har valt, gör han har vanligtvis en karriär med framgången på sin sida.

På grund av sina ledaregenskaper finns lejonet ofta i ledande positioner inom den

privata sektorn, såväl som i myndigheter, eller i politik. Men han kan också representera lika bra, men är absolut inte på sin rätta plats i reklambranschen eller i medias glittrande värld. Som överläkare på en klinik gör Lejonet verkligen ett bra jobb.

Typiska yrken för Lejonet

Läkare, platschef, diplomat, nutritionist, precisionsmekaniker, TV-presentatör, affärsman, guldsmed, advokat, konditor, konstnär, chef, läkare musiker, notarie, politiker, psykolog, skådespelare, egenföretagare, urmakare, utgivare, administrativ chef, officer, forskare.

Jungfrun

Liksom Oxen och Stenbocken är Jungfrun ett av jordtecknen. Dessa zodiakrepresentanter anses vara snygga och hårt arbetande. Varhelst en Jungfru har sin arbetsplats kommer den att vara snygg. Jungfrun gör sitt jobb med förnuft, ärlighet och en känsla av syfte. Hon lyckas tålmodigt att behärska även det tråkigaste rutinarbetet, dag efter dag med glans. Tillförlitlig och disciplinerad håller hon sig alltid sval även i kritiska situationer.

Jungfrun är hårt arbetande

Hennes flit, hennes kärlek till ordning, hennes villighet att hjälpa och hennes uthållighet bidrar till, att Jungfrun värderas lika av hennes arbetsgivare och överordnade, såväl som av hennes kollegor. Hennes tendens att kritisera, som inte alltid tas emot väl överallt, kan orsaka henne vissa problem. På det hela taget är dock den i Jungfrun födda en fridfull människa, som inte tappar greppet, ens i svåra situationer. Hon gör sitt jobb samvetsgrant och noggrant och är inte långt borta, om det finns något att reda ut. Jungfrun anses vara ödmjuk och är inte olycklig ens i positioner där hon måste underkasta sig. Jungfrufödda lär sig hela livet och är lika glada att förmedla det de har lärt sig till andra. Ett typiskt Jungfruyrke är lärare. Jungfrun kommer också att känna sig riktigt hemma som bibliotekarie. Här kan hon göra både och, lära sig och förmedla det hon har lärt sig.

Varhelst det finns något att organisera, sortera, städa upp, lära och undervisa, är Jungfrun på plats och gör sitt jobb, med disciplin och professionalism. Flexibilitet är inte alltid en av hennes styrkor, men hon tar allt mycket noggrant. Inte bara är Jungfruns yttre utseende snyggt och rent, det finns också ordning på hennes arbetsplats. I en kaotisk miljö skulle Jungfrun vara obekväm och knappast kunna göra ett produktivt arbete.

Typiska jobb för Jungfrun

Apotekare, arkivarie, läkare, medicinsk assistent, tjänsteman, bibliotekarie, revisor, kemist, ingenjör, advokat, laboratorieassistent, lärare, matematiker, optiker, fysiker, sekreterare, teknisk föredragande, veterinär, urmakare

Vågen

Vågen är, liksom Tvillingarna och Vattumannen, ett av lufttecknen. Dessa zodiakrepresentanter är snabba att inspirera, är flexibla och mångsidiga. De känner inte tristess. Vågen är känd för sin anpassningsförmåga och sitt behov av harmoni, när det gäller att hantera andra människor. Det är väldigt svårt att komma i konflikt med en Våg eftersom hon är diplomatin personifierad. I yrkeslivet förblir Vågen alltid kollegial och rättvist, men hon behöver också uppskattning.

Vågen gillar att ta det som det kommer

Vågen har vanligtvis en mycket god smak. Om hon är professionellt involverad, till exempel inom modeindustrin eller i utformningen av bostadsutrymmen, är denna kvalitet mycket användbar. Vågen finns också ofta i konstnärliga yrken. Detta beror troligen, inte minst på hennes tendens att presentera sig från sin bästa sida. Varhelst det finns ett behov av att lösa meningsskiljaktigheter, kan inget gå alltför mycket fel med Vågen i ett team, för med sin diplomatiska natur garanterar hon, att en lösning som är acceptabel för alla, finns utan några gräl och disharmoni. På grund av hennes många bra egenskaper är Vågen i allmänhet populär bland anställda och handledare. Vågen gillar inte orättvisor eller mobbning på arbetsplatsen. Hon kommer att göra allt, för att se till att ingen försummas, och om det skulle vara så kommer hon, med sin balanserande natur, säkert och snabbt, att hantera problemet utan stora åthävor. Även den mest aggressiva kollegan kommer sannolikt att gå bet på Vågen.

Vågen är högt uppskattad i yrkeslivet, är också pålitlig och hårt arbetande, men privatlivet kommer alltid att komma först. ”Workaholics” är undantaget bland de i Våg födda. Vågen är inte på något sätt lika mottaglig för utbrändhet och andra stressrelaterade sjukdomar, som många andra zodiakrepresentanter. Även i den mest hektiska takten, kommer hon fortfarande att utstråla en viss balans.

Typiska jobb för Vågen

Dekoratör, designer, diplomat, frisör, blomsterhandlare, fotograf, grafisk formgivare, inredningsarkitekt, advokat, konsthandlare, konstnär, modell, mediedesigner, modedesigner, musiker, inredningsarkitekt, skådespelare, dansare, representant.

Skorpionen

Liksom Kräftan och Fiskarna är Skorpionen hemma i vattenelementet. Känslans värld är mycket viktigt för dessa zodiakrepresentanter. Ändå är en Skorpion vanligtvis en stark personlighet, som djärvt går mot sina mål. En Skorpion, till skillnad från de andra två vattentecknen, är inte alls rädd. I sitt yrkesliv viker han sig inte från konflikter, är hjälpsam och gillar att stå upp för sina kollegor. Han är en värderad kollega i ledningsgruppen.

Skorpionen är en dålig förlorare

Skorpionen ligger sällan på latsidan. Han är en hårt arbetande, om ibland lite obekväm, arbetstagare. Skorpionen är engagerad i framgång, och tycker inte om att ha något som kommer i vägen eller till och med, om någon kritiserar honom. Han säger rakt ut vad han tycker om det, och om något stör honom konfronterar han den andra direkt med det. Onda tungor tolkar denna skorpion- egenskap som stridig. Han anklagas också ofta för förbittring och avund mot kollegor. Den som arbetar med en Skorpion född, kan tro att det inte finns solsken på arbetsplatsen. Skorpionens mål är viktigare än önskan om harmoni.

Om Skorpionen känner att han har behandlats orättvist kommer detta tydligt att kännas av de överordnade och anställda. som han skyller på för det. En riktig Skorpion påstår sig naturligtvis vara på den vinnande sidan, särskilt på jobbet! Om någon tar en högre betald position på karriärstegen framför näsan på honom, blir han inte lätt att tas med.

Kollegorna kan inte alltid förstå de plötsliga humörsvängningarna hos en Skorpion. Men Skorpionen själv lider mest av det. För sitt yrkesliv har han dock många bra egenskaper, som gör honom till en pålitlig och bra anställd eller affärspartner. Överordnade och kollegor värdesätter särskilt hans höga engagemang, hårt arbete, flexibilitet, ambition och självförtroende. Han är en stark anställd, som står upp för projekten eller företaget han arbetar för, utan något extra..

Typiska yrken för Skorpionen

Arkeolog, läkare, begravningsentreprenör, kemist, kirurg, detektiv, forskare, journalist, mekaniker, psykiater, psykolog, advokat , jurist, låssmed, soldat, dykare, djurhållare, urolog, brottsbekämpare.

Skytten

Skytten tillhör, precis som Väduren och Lejonet, eld-elementet. Dessa stjärntecken är ovilliga att underkasta sig, och älskar sin frihet framför allt annat. En hög nivå av självförtroende och optimism är i förgrunden, särskilt med Skytten. Han är en bra talare och självpromotor och är helst någon annanstans varje dag. Med sin vandringslust är han en född handelsresande eller skådespelare på turné. Med sin glada karisma är han vanligtvis välkommen överallt.

Skytten gillar inte att vara på golvet

I yrkeslivet är Skytten alltid motiverad och redo att arbeta, men också kritisk. På grund av sina medfödda ledaregenskaper finns han ofta i ledande befattningar, eller i oberoende och frilansande yrken. Han siktar högt, han accepterar inte begränsningar. Hans starka närvaro och karisma tolkas, emellertid, ibland av Skyttens kollegor som arrogans eller högfärd. Men det stör honom inte, för en riktig Skytt vet bäst vad han ska tänka om sig själv. Och det är precis så han presenterar sig för omvärlden.

Oavsett om en Skytt är i positionen som chef eller arbetskollega, kommer han alltid att utstråla en viss överlägsenhet, på grund av sin höga kunskapsnivå. Han värdesätts och accepteras, även om hans direkta och ärliga sätt, inte alltid visas med godkännande från alla kollegor.

En Skytt gillar inte att bli dikterad, och kommer därför inte att ha det lätt i positioner där han ska vara underordnad. Ändå visar han sig anpassningsbar till myndigheter, när situationen kräver det. Men han vill behålla kontrollen själv. Om du ger honom en viss frihet på jobbet kommer han att närma sig sina uppgifter med glädje och göra mycket arbete. Skytten gillar inte att prata om det, men gör ändå alltid ett perfekt jobb.

Skytten är en bra rådgivare och terapeut, eftersom tålamod är en av hans styrkor. Vad han en gång börjar, drar han till vägs ände. Skytten är också perfekt i yrken där variation och platsförändring krävs. Försäljare eller skådespelare är därför typiska yrken för Skytten. En Skytt är också på rätt plats i personalområdet och varhelst det finns något att organisera.

Typiska yrken för Skytten

Antropolog, dirigent, tolk, underhållare, uppfinnare, präst, grossist, försäljningsrepresentant, pedagog, filosof, pilot, politiker, publicist, resesäljare, domare, skådespelare, författare, representant, föredragande

Stenbocken

Han är ett av jordtecknen och kännetecknas av uthållighet, pålitlighet och ambition. Stenbocken är också känd för sin höga samvetsgrannhet och noggrannhet. Du kan lita på en Stenbock hundra procent. Hans överordnade och anställda uppskattar också detta.

Hans prestationer i yrkeslivet är imponerande och den som har en Stenbock som chef, borde också vara villig att arbeta övertid.

Stenbockar arbetar hårt och ihållande

Stenbocken är en nykter realist och kan hantera pengar bra. Han överför också sin prestationsfilosofi till sina kollegor. För Stenbocken räknas hårt arbete och uppnåendet av uppsatta mål. Som chef tar han sitt anspråk på ledarskap mycket seriöst. Anställda går bra med honom, så länge de inte är lediga. Om Stenbocken ställs inför hårt arbete är han inte rädd att låna ut en hand, tills allt är gjort på ett tillfredsställande sätt. Stenbockens personlighet värderas i yrkeslivet av både överordnade och kollegor, för det finns knappast ett mer disciplinerat stjärntecken i zodiaken. Stenbocken känner inte till sjukskrivningar, såvida han inte verkligen har drabbats allvarligt. Stenbocken har liten förståelse för sjukfrånvaro och skolk bland kollegor.

Om du vill imponera på en Stenbock, ska du göra bäst i att berömma honom för hans prestationer, istället för att erbjuda honom hjälp. Han föredrar att göra sina uppgifter ensam, men är glad att bli uppskattad. Han gillar inte att bli hjälpt och förblir ihärdig och ambitiös, även i de största utmaningarna.

Stenbocken tar sina uppgifter mycket seriöst, men han insisterar också på sina rättigheter. Hans starka känsla för rättvisa ger honom mycket respekt, särskilt i yrkeslivet. Stenbocken gillar inte skvaller på jobbet eller sentimentalitet. Hans ibland undanglidande beteende, tolkas därför ofta som kallt eller hänsynslöst.

Det är inte förvånande att Stenbockar finns i nästan alla yrken, eftersom hårt arbete, ambition, uthållighet, tillförlitlighet och ärlighet efterfrågas överallt. I alla fall närmar han sig en uppgift på ett strukturerat sätt, och når nästan alltid sitt mål med enorm ansträngning. Stenbockar gillar inte konkurrens. Han kommer att göra allt för att eliminera detta med ännu mer uthållighet och ambition.

Stenbockens typiska yrken

Antikvarier, arkitekt, gruvarbetare, revisor, diplomat, hantverkare, notarie, ingenjör, advokat, jordbrukare, matematiker, minister, politiker, advokat, restauratör, soldat, skatterådgivare, urmakare, administrativ chef, revisor.

Vattumannen

Han är flexibel och värdesätter sitt oberoende. Han behöver det livliga utbytet med andra lika mycket som luften han andas. Han anses vara generös och som regel också ganska okonventionell. Onda tungor säger att han är opålitlig eller en hopplös tidsoptimist. Att ha en Vattuman bland kollegorna är bäst, så länge du kan komma överens med honom.

Han inger en känsla av att han inte behöver göra allt han gör för att han måste, utan för att han vill. Hans törst efter frihet är enorm. Underordning eller tvång har ingen chans hos honom. Han skulle fly omedelbart.

Vattumannen gillar inte hierarkier

För den av vatten födda människan, är lagandan är ganska stark, men han tänker inte på hierarkier i någon form. Alla är desamma för en Vattumannen, oavsett om den är chef eller städare. Han har inga fördomar och kommer därför mycket bra överens med sina kollegor. Villkoret är dock, att de varken vill spela förmyndare eller begränsa honom. I sitt jobb har han mycket talang för improvisation, och även i ovanliga och oförutsedda situationer, tar han snabbt kommandot och räddar situationen. Stress och hets på jobbet stör inte Vattumannen, tvärtom, då blomstrar han verkligen.

Vattumannen är inte nödvändigtvis alltid den idealiska och lättskötta för överordnad, för han bryr sig inte om plikter. Men om du har fångat någon som chef, bör du vara noga med att aldrig påminna honom om hans uppgifter. Vattumanna-chefen skulle definitivt inte reagera positivt på detta, och skulle bedöma den välmenande antydan som en personlig attack. Han förväntar sig laganda från sina anställda, men är alltid öppen för objektiva förslag och personliga semesterönskningar.

Vattumannen har inga svårigheter med rutinen i yrkeslivet, han föredrar att skapa sina egna rutiner på nytt varje dag. På grund av sin öppenhet, sitt okomplicerade sätt och sin laganda är han nästan förutbestämd för yrken, där han kan bidra med alla dessa egenskaper.

Typiska yrken för Vattumannen

Elektrotekniker, lärare, specialist för nya medier, frilansare, frisör, gränsforskare, ingenjör, IT-expert, journalist, konstnär, marknadsföringsexpert , ockultist, psykiater, flyg- och flygtekniker, redaktör, egenföretagare, sociolog, tekniker

Fiskarna

Liksom som Kräftan och Skorpionen är Fiskarna hemma i vattenelementet. Detta stjärntecken markerar känslornas värld. Fisken anses vara särskilt känslig och empatisk. Han lyssnar mycket på magkänsla och inspiration, och agerar ofta bara på intuition. Harmoni är extremt viktigt för honom. Han föredrar därför, att anpassa sig till en situation, snarare än att genomdriva sin egen åsikt. Denna anpassningsförmåga gör det lätt för honom att komma överens med kollegor och överordnade. Även stridiga kollegor kommer att ha svårt att komma i bråk med en Fisk.

Fisken har mycket fantasi

Fisken är vanligtvis inte en född till manager och ingen karriärmänniska. Hellre än att en Fisk tar till den öppna konfrontationen, drar han sig tillbaka. Han är inte alls en född fighter. Han har många visioner och inte sällan också konstnärliga ambitioner. Men det betyder inte, att han bara är en drömmare som inte kan arbeta. Tvärtom, oavsett i vilken bransch han arbetar, kommer han att göra allt för att fullgöra de uppgifter som tilldelats honom, så bra som möjligt. På så sätt identifierar han sig fullständigt med det företag som han tillhör.

Att organisera och arbeta logiskt, och vara beroende av fakta och siffror, är inte nödvändigtvis styrkorna för de födda Fiskarna. Sinnets rike och empati är viktigare för honom. En Fisk är på plats varhelst det finns ett behov av förståelse för människor och djur. Vårdyrkena motsvarar därför Fisken minst lika mycket som den okonventionella världen av fantasi och konst.

Typiska yrken för en Fisk

Vårdare, bagare, bartender, skulptör, biolog, dekoratör, utvecklingsarbetare, fiskare, blomsterhandlare, fotograf, gallerist, förskolelärare, kock, sjuksköterska, konstnär, målare, modedesigner, musiker, fysiker, psykolog, regissör, ​​skådespelare, pastor, dansare.