Skorpionen 23/10-22/11

Skorpionen kliver in i 2022 på en liten sparlåga ifrån förra året som inte har varit nådigt för Skorpionen. Mycket har offrats för att få det att gå ihop och det har för många kostat mer än vad det smakar.

Första kvartalet kommer att handla om att komma i fas samt ikapp det man ligger efter med. Lagom till när våren kommer så kommer också turen vända tillbaka till Skorpionen och hoppet lyser i samma veva som vårvärmen kommer intågande.
Skorpionen är ledaren för vattenelementet i zoodiaken och är det enda tecknet som har fler djur i sitt tecken. Symbolen för skorpionen som tecken är transformering genom cykler och det är inte om intet att tecknet har sin tidpunkt precis innan vintern där allt dör för att sedan återfödas på våren igen.

Andra kvartalet kommer att handla om ett andligt sökande för Skorpionen, och detta gäller även för dem som inte tror på andlighet. Att söka en mening med livet och något djupare än det vi kan se och ta på är en av livets stora vandringar och för Skorpionen kommer detta att bli extra påtagligt framför allt med sin planet Pluto som står i Stenbockens tecken i två år till. Denna andliga uppvaknande kommer att te sig väldigt olika för olika människor men den är oundviklig för Skorpionen under 2022. Genom att följa ”Eremeitens” väg lyfter vi lyktan och påbörjar vandringen in i de dolda mysterierna.

Det tredje kvartalet inleds med att Skorpionen passerar det sjunde huset och hoppas Skorpionen på kärlek i 2022 så är det under sommaren som det verkligen gäller. Månen kommer också att passera tecknet under juli månad vilket leder till en risk för att Skorpionens behov utav bekräftelse ökar och löper amok. Som med allt annat så kan detta självklart hanteras om man är medveten om det och åtgärder kan tas.
Ta till vara på energierna som bjuds under denna period och njut. Det är den tid på året där passionen kommer att vara på topp för Skorpionen.

Det sista kvartalet är som en givande skatteåterbäring för Skorpionen. Lagom till Halloween glider både Solen, Merkurius och Venus in i tecknet när Skorpionen står som lägst på himlavalvet. Om man tyckte att sommaren var het och passionsfylld så kommer Skorpionen att få uppleva det dubbla på ett helt annat plan än vad han/hon någonsin tidigare gjort. Det blir också lite som om allt Skorpionen pekar på kommer han/hon att få på grund av Merkurius position. Det går ingen nöd på Skorpionen under detta år.

Det allmänna rådet för Skorpionen för 2022 är att inte glömma att ha roligt i livet samt att njuta. Har du även gått i funderingen på att bilda familj men varit osäker på när det är lämpligt så är 2022 verkligen inget olämpligt år att göra de drömmarna till verklighet.