Jungfrun 23/8-22/9

Jungfrun precis som Oxen är ett jordtecken och har lyckats balansera förra året någorlunda väl genom sitt sakliga lynne och att ha båda fötterna på jorden. Det första kvartalet kommer att inledas stillsamt och är ett perfekt tillfälle för begrundan och meditation utav det som varit och vad som väntar. Inga större överraskningar väntar. Energierna däremot som styr Jungfrun under denna period är ypperliga att nyttja för att omdekorera ditt hem eller göra om hela. Läs gärna på om feng shui och skapa de förutsättningarna för att hemmet skall blomstra.

Andra kvartalet på året fortsätter sin stillsamma bana och det är inte läge att försöka stressa igång nya projekt som man troligtvis inte hinner att fullborda innan sommaren. Saturnus position i Vattumannen gör sådana företaganden väldigt ogynnsamma för Jungfrun. Temat från förra kvartalet att göra om i sitt hem kan däremot tas till nästa nivå där man gör en städning inom sig själv och lär känna sig själv på djupet. Detta kan göras genom att t.ex prata med en psykolog/terapeut i syfte att lära känna sig själv eller för den med schamanistiskt intresse kanske göra inre resor med guidning utav en utbildad schaman. Låt inte detta tillfälle passera utan att du tar till vara på den.

Tredje kvartalet börjar det hända lite mer i för Jungfrun även om den stillsamma och meditativa energin kvarstår i tecknet. Månen kommer in och lyser upp Jungfruns dolda gåvor i slutet på juli månad. Har Jungfrun gjort sin läxa innan med det meditativa arbetet kommer denna period vara guld värd där nya förmågor låses upp hos Jungfrun. Har man däremot inte tagit meditationen i beaktning kan denna period istället upplevas som trög och att man fastnar och inte kommer någon vart. I slutet på perioden kommer Merkurius att kliva in i Jungfruns tecken men i retrograd. Försök att inte prompt få igenom din vilja i alla diskussioner och dispyter utan låt alla laddade åsikter och viljor förbli osagda i nuläget.

Sista kvartalet är också ganska stillsamt men med en överladdning utav jordelementet. Arbete och ekonomi känns trögt just nu och flyter inte på utav sig själv. Rådet som kan ges här är att försöka dränera jordenergin ut och ge utrymme för andra element som är mer drivande, som t.ex eld. Hur man kan göra detta kan vara så enkelt som att klä sig eller dekorera med färger som är associerade med elementet man hellre önskar att få in, eller att göra saker utanför sin bekvämlighetszon som jordelementet står för. Läs gärna på om elementen och deras symbolik och låt fantasin få sätta gränserna för hur du kan applicera dem in i ditt liv.

År 2022 kan verka händelselöst för Jungfrun men ingenting kunde vara mer ifrån sanningen än det. En enorm förändring håller på att ske för Jungfrun men den är inte synlig just nu. Förändringen som håller på att ske styrs utav energierna ifrån planeten Mars och om vi vet något om Mars så är det inga subtila och lättsamma energier. Passa på att njuta utav stillheten och ta till vara på den för återhämtning och meditation. Det är en tid för vila och inre läkning.