Hjort 21/5 – 20/06

Numera är horoskop gjorda för alla, och för varje tillfälle. Men hur ser det ut i andra kulturer, finns det något som heter ett horoskop? Astrologi, vetenskapen om stjärntolkning finns i många områden och inte bara det så kallade västra horoskopet som vi känner till. Vi är vanligtvis bara så vana vid våra egna stjärntecken som vi inte tänker ”utanför boxen” Det kinesiska horoskopet är mest känt för oss, men det finns också stjärntecken i den Amerikanska Nativa kulturen, som liknar vårt.

Naturligtvis kan du föreställa dig, att ett native horoskop inte har tecken på zodiaken som Jungfrun, Vattumannen eller Tvillingarna, nej, zodiakens tecken har också namn på djur där. Medan våra stjärntecken representeras som förmörkelser i zodiaken, talar urinvånarna om medicinhjulet. Låt oss ta stjärntecknet Hjort.  Hjorten är det sjätte tecknet på zodiaken i det nativa horoskopet och täcker perioden från 21 maj till 20 juni, och motsvarar stjärntecknet Tvillingarna.

Enligt den nativa förståelsen har hjortfödda kombinerat de flesta egenskaperna hos detta ädla djur. De sägs vara graciösa, eleganta och kreativa och kan vara mycket underhållande för andra. Därför är människor från stjärntecken Hjortarna välkomna. Han anses vara sällskaplig och extremt kommunikativ. Det är aldrig svårt för honom att bli vän med andra.

Hjorten inspirerar inte bara med sitt eleganta utseende, nej, han  är också mycket sportig och har vanligtvis en positiv karisma, som andra inte kan undvika. Detta gynnar de som är födda under detta stjärntecken, ty eftersom de vet det, använder de alltid det.

Men Hjorten har inte bara positiva egenskaper. Han anses ofta rastlös och flyttar från en plats till en annan. Hans stora sällskaplighet är vanligtvis också en nackdel, eftersom det sägs om och om igen att människor födda i rådjur inte är direkt lojala. I likhet med sin förebild i naturen föredrar han att jaga igen efter att en viss tid, än att stanna på ett ställe. Det skulle motverka hans kreativitet och skulle kunna jämföras med att bakbinda en stolt hjort.