Gås

Gås    22/12 – 19/01

Stjärntecknet Gås, står i det nativa horoskopet på medicinhjulets ytterkant för förnyelsen och är den första perioden i vintercykeln. Detta står för de kalla vindarna och den karga jorden. I det västerländska horoskopet är stjärntecknet Stenbocken närmast gåsen. Gås-perioden börjar den 22 december och slutar den 19 januari.

Gåsen är konsekvent och sällskaplig

En Gås anses allmänt vara konsekvent och sällskaplig, men det är inte ovanligt att se honom som en riktig arbetsnarkoman. Som Gås är det känt att de är uthålliga och envisa. Oavsett vilka stenar som läggs i deras väg, kommer de förbi dem. Om de har ett mål i åtanke kommer de mestadels att uppnå det. En Gås agenda är att förverkliga sina önskemål och planer. Detta leder ibland också till, att de gåsfödda negativa egenskaperna, såsom hektisk rusning och otålighet kommer fram. Ibland sägs det, att medlemmar i detta stjärntecken inte är särskilt förståeliga för sin omgivning. Särskilt arbetskollegor och affärspartners, tycker att arbetstakt och de negativa karaktärsdrag som nämns ovan ibland är irriterande.

Gåsfödda föräldrar, är precis som deras förebild i Moder Natur, mycket omtänksamma och kärleksfulla föräldrar. De har lust till, och gåva för, sociala kontakter, men snögäss behöver också ett visst avstånd mellan sina bon i naturen och det är precis vad en Gås behöver också. Rätt blandning av avstånd, närhet och sammanhållning är väldigt viktigt för dem. Det är just av denna anledning, som familjeföreningen är mycket viktig för dem. Ändå behöver Gåsen alltid möjligheter att dra sig tillbaka och han måste se till att han får den.

En Gås är cool

Känslomässiga höga flygningar eller utspel, i vänskap eller familj är sällsynta, de bedöms inte sällan som coola. Precis som gåsen skyddar sig mot kyla och snö med sin fjäderdräkt i naturen, döljer människan, som föddes i stjärntecken Gås, sina känslor under sin “fjäderdräkt”. Om du vill vinna en Gås hjärta eller vänskap, bör du vara tålmodig, för en person från denna zodiak behöver tid för att bygga förtroende. Om detta har lyckats har du hittat en pålitlig och lojal partner.

Människor med detta stjärntecken har mestadels god fysik, de blir mycket sällan sjuka, men tenderar mot allergier, hudutslag eller magbesvär, och reumatiska sjukdomar är inte okända bland medlemmar av gåstecknet.