Hackspett 21/6 – 21/7

Medicinhjulet spelar en viktig roll i det nativa horoskopet. Själva hjulet och ekrarna bildas genom att samla spillror och stenar över ett större område. Medicinhjulet är grunden för Native American astrologi. Här tilldelas tolv grundläggande egenskaper till tolv djur. Tre djur tillhör alltid en klan. Elementen eld, vatten, jord och luft tilldelas dessa fyra klaner.

Hackspetten tillhör, liksom stjärntecknen orm och varg, grodans klan och därmed till grundvattnet. Vilket djur som representerar dig beror på ditt födelsedatum, precis som den mer bekanta typen av astrologi. Det finns vissa överlappningar i tiden och de tilldelade karaktärsdragen kan vara lika. Hackspetten i det nativa horoskopet ,  liksom i det nästan samtida stjärntecknet Kräftan i vårt horoskop, beskrivs således som inhemskt och familjeorienterat.

Hackspettens födelsetid är från 21 juni till 21 juli, dvs i “den starka solens måne”.

Dessa människors totem är hackspetten i djurriket, nyponros i växtriket (han borde också skydda sin hälsa, genom att konsumera de c-vitaminrika nyponen), hans skyddande sten är Karneol, som har en renande effekt på blodet och är skyddande för hjärtat. Karneol är också en sten som ger mer vitalitet och livsglädje. Detta är särskilt viktigt för Hackspetten eftersom han är empatisk och medkännande med andra (vänner, familjemedlemmar) och ofta glömmer sitt eget välbefinnande. En annan viktig sten är rosenkvarts, som också sägs ha en skyddande effekt, särskilt för hjärtat. Dessutom är färgen som tilldelas hackspetten rosa.

Hackspetten är hängiven och lojal

Hackspettens styrkor är dess hängivenhet och lojalitet och dess empati. Dess svagheter är dess (på grund av månens inflytande) häftiga humör och dess rädsla.

Hackspettens livsuppgift är att förena och försona, vilket gör honom särskilt lämplig för sociala yrken och diplomatiska uppgifter.

Hackspetten kompletteras av Gåsen som tillhör sköldpaddans klan Jord. Detta jordnära tecken kan ge Hackspetten det nödvändiga stödet, om hon är lojal mot honom. Hackspetten tål inte alls otrohet.