Alm 12/1 – 24/1 och 15/7 – 25/7

Den goda sinnesstämningen

Almtecknet i det keltiska horoskopet motsvarar dem som är födda mellan 12 januari och 24 januari och de som är födda mellan 15 juli och 25 juli. De kännetecknas främst av sin goda sinnesstämning eller deras positiva avsikter. I det keltiska horoskopet är zodiakens träd Alm, eftersom deras motstånd också är deras balans. Det keltiska horoskopet tar en trädcirkel som grund för dess astrologi. Almfödda människor visar de typiska egenskaperna för den hjälpsamma, och står upp för rättvisa. Genom att göra det, går de utöver sina gränser och visar allvar med sin självutveckling, vilket är deras livsverk.

Plikt och glädje

Livsbejakande och utrustade med mycket glädje, är de Almfödda tillgängliga människor, som har en stark känsla av plikt. Aggression och fientlighet är ganska främmande för dem och de kan inte hantera dem så bra. För sina vänner och partners är människor födda i Alm mycket kärleksfulla partners. De kännetecknas vanligtvis av mycket tolerans, men kan också vara avundsjuka i relationen.

De kännetecknas av förnuft och framsynthet, likväl av deras sociala ådra. De är smarta och har ett gott humör, som de villigt och väl använder till förmån för andra. Deras medfödda glädje gör dem till populära kollegor. De kan också ta ledningspositioner i arbetslivet. Andra litar på dem. De visar sig kontrollerade och lugna även i stressiga situationer.

En Alm bli utnyttjad

Deras starka och uttalade villighet att hjälpa andra, kan sätta människor som är födda i Alm i en situation där de utnyttjas till stor del. De är särskilt utsatta för andras samvetslöshet, eftersom de inte känner till sådana strategier. Ingen behöver vara rädd för Almfödda, men dessa borde skydda sig från själviska människor. Med deras villighet att hjälpa, kan de också bli indragna i andras liv. Det är därför de ibland verkar överdrivet mogna, kloka och ”besserwisser-aktiga” och kan skylla på andra för sina misstag. Även om de underordnar sig själva, gillar de som är födda i Alm inte att lyda. Andra kan ta efter dem. De gillar att klä sig vackert och har god smak.

Människor födda i Almträdet kan ha hjärt- och ögonproblem och bör kontrollera sitt blodtryck. Deras uppenbara motståndskraft, döljer deras känsliga hälsa. Desto mer anledning till att människor födda i Almar ska tänka på sig själva och göra något bra för sig själva.