Eken 21/3

Den robusta individen

Ek är en annan av trädtecknen i det keltiska horoskopet som bara ges på en dag. Alla som är födda den 21 mars kan räkna sig bland Ekarna och därmed bland de mer robusta individerna. Men en Ek är inte bara robust, den är också full av liv, uttrycksfullhet, utan någon bräcklighet, men med mycket skönhet.

”Stark som en ek”

Så stark som en ek är i ordspråket ingen tillfällighet, för de flesta som är födda i Ek är i bästa hälsa, det verkar till och med, som om de är naturligt immuna mot sjukdomar och regelbundna läkarbesök. Att ta mediciner, eller till och med bara lägga sig sjukskriven, är främmande för dem. Ekarna har emellertid också en liten svaghet, nämligen att de inte kan se blod, vilket gör dem lätt svimfärdiga. Men Ek har andra framstående egenskaper. Så hon är kraftfull och stark, men framför allt modig. Men modet bygger på kraft och inte på dumdristighet. Detta visar att Eken alltid är medveten om faran som den utsätter sig för. Ek behärskar alla situationer mer eller mindre lätt, tack vare sitt mod. Och även om Eken är mycket tolerant och respekterar andras åsikter och frihet, kostar dess oförmåga i vissa saker ofta på, och orsakar besvär. Detta kan också ses i det faktum att hon inte tolererar någon press på sin egen person och är obeslutsam. Ändå är hon dock mycket gästvänlig och vänlig mot sin omgivning.

Ekens kärlek

Horoskopet för de födda i Eken ser kärleken många gånger ut som den förmodade stora kärleken, som eken alltid faller för vid första anblicken. När eken blir äldre tenderar den att gå in i ett rationellt förhållande, men det betyder inte att det skulle vara olyckligt på grund av det. På grund av sin egen flexibilitet gillar inte Ek förändringar, den har båda fötterna stadigt på marken och är utrustad med en praktisk och ganska påtaglig intelligens. Detta återspeglas också i hennes arbete, där hon ofta visar sig vara en person med handlingskraft, men också kan använda sin intuition.