Fikonträd 14/6 – 23/6 och 12/12 – 21/12

Känsligheten

Alla som är födda mellan 14 juni – 23 juni och 12 december – 21 december under Fikonträdets trädtecken anses vara känslosamma men inte ömtåliga, även om Fikonen gillar att sjunka ned i självmedlidande.

Fikonet beskrivs i det keltiska horoskopet som stark och envis, oberoende och envis. På grund av dessa egenskaper har Fikonet det inte lätt med andra människor, och bidrar ofta inte till att förbättra detta förhållande genom sitt personliga beteende. Hon bildar sin bedömning på grundval av sin egen åsikt, och efter att domen har bildats, tillåter hon inte någon motsägelse till sin åsikt. Fikon går så långt som att undertrycka en motståndare med psykiskt våld. Det är hennes åsikt som räknas och ingen annans. Unga Fikon behöver dock mycket stöd och mycket omtanke, så att de kan utvecklas ordentligt. De som är födda under detta träd uppskattar kärleksliv och särskilt familjeliv. Men de känner sig också bekväma i andra kretsar, så länge de är omgivna av kärleksfulla och vänliga människor. Astrologi tillskriver de som är födda i Fikonträdets tecken, en särskilt varm kontakt med djur och barn, för vilka de också gör mycket. I kärlek beskrivs Fikonträdet som ganska flyktigt, och inte gillar att stadga sig. Detta leder naturligtvis till oro och komplikationer och verkligt lidande. Men med denna volatilitet leder det till, att de är påhittiga och öppensinnade och de visar sig ofta vara allkonstnärer.

Fikonet är rolig

Fikon beskrivs också som mycket humoristisk och rolig, men är inte nödvändigtvis ambitiös, för i hemlighet gillar den komfort och kan beskrivas som rent lat. Men Fikonen gömmer detta under mycket smart livsplanering och det faktum att de har båda fötterna på jorden, och orienterar sig målmedvetet. Fikonträdens talanger och intelligens finns mer sannolikt i praktisk natur, dvs hos hantverkare, tekniker och andra yrkesgrupper som arbetar med sina händer. Det är ganska sällsynt att hitta Fikonträd i rent akademiska yrken. De som går ihop med ett Fikonträd, kan dra nytta av det och kommer sällan att ångra det, men de bör inte heller förvänta sig mirakel.