Gran 2/1-11/1 och 5/7-14/7

Den hemlighetsfulla

Det keltiska året är uppdelat i två halvor, så alla 21 trädsymboler visas två gånger i vår årsredovisning. Enligt det keltiska horoskopet är du född under granens tecken om din födelsedag är mellan 2 januari och 11 januari eller mellan 5 juli och 14 juli.

I kelternas astrologi och i det keltiska horoskopet tilldelades Granen stora intellektuella förmågor, och det borde vara både känsligt och emotionellt och ändå robust och starkt. Granfolk vet vad de är värda, men på grund av detta anses de ofta vara stela och högmodiga. Människor som är födda under Grantecknet är ofta kända som allkonstnärer inom det kreativa och konstnärliga området. Om de kan arbeta professionellt inom detta område, lyckas Granfolket till och med bryta ner sitt känslomässigt skyddande lager. De ser ofta negativa saker där det inte finns något. Liksom granen i naturen skyddar den Granfödda sig ofta från utsidan, han bygger skyddsväggar, så han gör det svårt för sina medmänniskor att komma igenom till honom.

Granen behöver en varm, förståelig partner som älskar och beundrar honom. Barn, oavsett om de är egna eller andras, älskas av dem som är födda i detta trädtecken, de anses vara ett familjeöverhuvud som offrar sig själv för dem. När en Gran öppnar sig är en lång, kärleksfull och öppen relation möjlig med honom. Detta kräver också mycket tolerans från partnern. Partnern till en person som är född i trädtecknet Gran måste också stoppa allt arbete då och då, och han måste lyckas få sin partner att göra detsamma.

Innerst inne är Granen full av värme

Intuition och ett känsligt sätt att hantera sina medmänniskors känslor, situationer och tankar är hans sanna karaktär. Han är också full av värme och godhet.

Var god vän med Granfolket, men man behöver också tålamod för att kunna se bakom de Granföddas skyddande murar. Men när man väl har lyckats, har man hittat en pålitlig vän i Granen. Granar tenderar att vara försiktiga och skeptiska till främlingar, vilket ofta gör att de verkar blyga eller avståndstagande.  Först efter lång tid avslöjar de sin inre kärna.

En Gran behöver ett mål för det välbefinnande han vill uppnå, utan detta går han under.