Hägg 9/2 – 18/2 och 14/8 – 23/8

Det här trädet som heter Hackberry på engelska och Zeurgelbaum på tyska är lite svårt att översätta till den svenska motsvarigheten. Närmast kommer man Hägg, men den kallas även falsk Ceder.

Trädtecknet ”Hackberry”, löper från 9/2 – 18/2 och från 14/8 – 23/8 i det keltiska horoskopet. Trädtecknet tilldelas speciella egenskaper som tydligt kännetecknar de som är födda under denna period. På samma sätt som Hägg i naturen, utstrålar Hägg i trädsymbolen styrka och flexibilitet. I horoskopet för en person som föddes under denna period, kommer det alltid att finnas mycket optimism och törst efter handling för att bryta ny mark, och oavbruten iver till framgång.

Beslutsamhet och mod

Människor som är födda i Hägg-tecknet beskrivs ofta som beslutsamma och modiga. De går sin väg obehindrat och har vanligtvis stor framgång med det. På så sätt kombinerar de hägg-trädets egenskaper med stor optimism, som ger dem den flexibilitet som representerar deras styrka.

 Han tar täten

Han är mästare på att utvärdera en situation och agera därefter. Följaktligen gillar han att ta taktpinnen i handen, särskilt i svåra tider – och är ovilliga att ge tillbaka den. Han kan snabbt anpassa sig till alla nya situationer och hantera nya utmaningar på ett realistiskt sätt.

En annan mycket karakteristisk egenskap hos människorna som föddes i trädtecknet Hägg, är deras konsekventa sätt. En väg som en gång tagits följs lika målmedvetet som ett löfte de en gång gav. De är helt pålitliga och sviker inte dem omkring dem. De är beslutsamma i sitt yrkesliv, i
deras sätt, och är mycket ambitiösa och framgångsorienterade. De gillar att vara i centrum för uppmärksamhet och känner sig bekväm med att synas. Människor i trädtecknet Hägg gillar att ta ledarroller, men de är ofta otåliga och blir lätt irriterade när ett uppsatt mål inte kan uppnås så lätt som planerat. Särskilt när det inte finns något erkännande från andra, som de akut behöver.

Perfekta partnern

I privatlivet är detta trädtecken den perfekta partnern. Han är lojal och trogen, men han är vanligtvis singel länge. Det är inte lätt för honom att binda sig, särskilt eftersom han alltid letar efter den perfekta partnern som sin stora kärlek. Men om personen av trädtecknet Hägg har bundit sig, kommer han kompromisslöst att stå vid partnerns sida, gå bredvid längs varje väg och stödja varje beslut.