Hasselbuske 22/3 – 31/3 och 24/9 – 3/10

Det extraordinära

Det keltiska horoskopet registrerar trädtecknet Hassel, eller hasselnöt, under födelsedatum 22 mars – 31 mars och 24 september – 3 oktober.

Lugn och humoristisk

Hasselbusken är en fridfull och lugn medmänniska. Han gillar att vara mysig, både i utformningen av sin omgivning eller när han planerar sina aktiviteter. Hasselträdssymbolen utstrålar den avslappnade attityden och det lugn, som andra människor uppskattar, och är därför populär bland vänner som en lugn motpol och stabilisator. Hassel saknar inte humor, och han blir aldrig cynisk eller sarkastisk, utan förblir alltid godmodig och vänlig. Det är ofta som Hasselbusken skrattar och berättar roliga anekdoter.

På grund av sin medfödda känslighet för atmosfären där han befinner sig, reagerar Hasselbusken förvånansvärt flexibelt på stämningarna i omgivningen. Han kan både aktivt delta i det som händer, men även vänta och se, nästan i tystnad, när en situation eller ett problem uppstår. Hans vänner uppskattar det senare, särskilt för den välvilliga och tålmodiga inställningen till människor och situationer. Han uppfattas av de andra trädtecknen i horoskopet som hjärtlig, omtänksam, liberal och mycket varm. Hans tolerans mot dem som tänker annorlunda är kopplad till en suveränitet att kunna stå för sin egen åsikt utan att förneka andras. Hasselbusken gillar inte gräl.

Hassel behöver harmoni  

Han är en person som behöver enorm harmoni och som är redo att investera mycket, och kan också arbeta med sig själv för ett kärleksfullt och harmoniskt familjeliv eller partnerskap. Detta åtföljs av en ofta rörande och outtröttlig omvårdnad för alla som har tagit Hasselbusken till sina hjärtan.

Keltisk astrologi tillskriver sådan hjälpsamhet, uppmärksamhet och omtanke till få andra trädtecken. Det går så långt, att Hasselbusken ibland står tillbaka för långt, för att vara där för andra. Denna känsla av ansvar kan intensifieras så att Hassel överanstränger sig, eller inte längre respekterar andras utrymme. Om man sedan visar Hasselbusken sina gränser kan han ibland reagera grinigt och impulsivt, men återhämtar sig snabbt eftersom hans soliga tillstånd helt enkelt dominerar.