Valnöt 21/4 – 30/4 och 24/10 – 11/11

Passionen

Valnötsträdet är markerat med passion i det keltiska horoskopet och har en styv, okänslig karaktär. Den är dock full av kontraster och kan till och med beskrivas som konstig. Valnötstecken anses vara orubbliga och aggressiva, själviska och saknar flexibilitet. Ändå tillskrivs de också ädelmod och en mycket bred intellektuell horisont och därmed intresse för otaliga saker. En ung Valnöt måste uppmuntras och bör växa upp i en känslomässigt sund värld så att Valnötens positiva egenskaper kan utvecklas mer fullständigt. Då kan Valnöten utveckla enorm inre styrka. På grund av sin envishet, är han en mycket svår person som ofta är impopulär, men som fortfarande respekteras och som har stor auktoritet.

Yrkesvalet

Han beundras också ofta på grund av sin höga kunskapsnivå. Denna kunskapsnivå ger honom ibland rykte som en besserwisser. Astrologin ser i honom, en person som sällan vilar och därför inte låter andra vila heller. Ett aktuellt projekt måste alltid slutföras så snabbt och så perfekt som möjligt. Valnöten befinner sig ofta i högre positioner, då mest som en person med mångsidig intelligens, och som en självständig, rent genial strateg. Det strategiska tänkandet dyker upp mycket tidigt med dessa trädtecken, eftersom valet av yrke tidigt kännetecknas av ambition och flit, kommer en person som är född i Valnöt, aldrig välja ett yrke för att det kan vara mer populärt.

Motsatser i kärlekslivet

Även i kärlek ger horoskopet för en valnöt extremt motstridiga besked, eftersom han är känslomässigt extremt passionerad och mycket svartsjuk. Men eftersom han inte heller accepterar några kompromisser här, blir han en ovanlig och svår partner. Den som blir involverad med en Valnöt, får vara beredd på många överraskningar, och dessa kommer garanterat inte alltid att ses som positiva. Att hantera Valnötter är svårt och kräver mycket eftergivenhet och också att du drar dig tillbaka. Ändå kan Valnötsfödda människor alltid få många bra, men också alltför dåliga upplevelser.