Buffelns år

Buffelns år

1913 (vatten), 1925 (trä), 1937 (eld), 1949 (jord), 1961 (metall), 1973 (vatten), 1985 (trä), 1997 (eld), 2009 (jord), 2021 (metall)

Om du har ett kinesiskt horoskop till hands hittar du två andra, alternativa namn på stjärntecknet Buffel, nämligen oxen och boskapen. I kinesisk astrologi hänvisar dock alla tre namnen till samma stjärntecken. I enlighet med sina förebilder, som är de godmodiga Bufflarna som främst används i jordbruket, så är de pålitliga, lojala och hjälpsamma människor.

Buffeln är en klippa

Han har inga problem med rutinerna, när något fungerar håller han sig till det han vet, och han är ovillig att tillåta förändringar. Detta gäller både de människor han omger sig med och den plats där han bor. Detta gör Buffeln till en lojal vän, som är en lugn klippa i sin grupp av människor där allt kretsar, även över långa perioder. Men om du flyttar Buffeln till en annorlunda miljö och plötsligt konfronterar honom med nya uppgifter, blir han orolig och behöver tid att vänja sig vid det. Bortsett från det, blir inte Buffeln störd så lätt. Han är utomordentligt tuff och hårt arbetande, även viljestark och aldrig opportunistisk. Hans lugna, fridfulla natur gör Buffeln till en mycket tålmodig och stabil person. När Buffeln har startat ett projekt avslutar han det konsekvent och pålitligt, utan att distraheras av triviala frågor eller bli involverad i störningar.

I hans horoskop, leder emellertid denna uthållighet ibland till besvär, nämligen när det leder till långsamhet och en viss tröghet. På samma sätt kan Buffeln ibland vara envis i diskussioner när han insisterar på traditionella tankemönster. Han beslutar sig sedan envist för den konservativa vägen, även om något nytt i tänkande eller handling skulle vara lämpligt. Eftersom han inte kan imponeras av obetydliga saker, verkar saker som artighet och charm ofta överdrivna och onödiga för Buffeln, vilket gör honom grov och ohyfsad i ögonen på vissa människor. Men allt detta glöms bort igen, när Buffelns balanserande och alltid vänliga beteende, återigen förenar alla och tar dem till samma plats. Så länge man är beredd att ge Buffeln en känsla av invand säkerhet och tar hänsyn till hans värdekonservatism, är han den mest lojala och pålitliga av alla partners.