Drakens år

Drakens år

1904 (trä), 1916 (eld), 1928 (jord),

1940 (metall), 1952 (vatten), 1964 (trä), 1976 (eld), 1988 (jord), 2000 (metall), 2012 (vatten), 2024 (trä), 2036 (eld)

Stjärntecknet Draken märks på grund av hans något vågade sätt. I enlighet med sin eldsprutande förebild kan Draken reagera hetsigt. Det han tar sig för, han gör han alltid med mycket energi, men sliter sig också snabbt ut sig. Hans utbrott är våldsamma, men kortvariga. Han börjar många saker snabbt och energiskt, men inte kan ta dem till slutet.

Draken är inte som andra

Draken gillar att sticka ut från mängden, eller vad han ser som en allmän åsikt. Ingenting är värre för honom än att bara vara som de andra. Denna zodiak vill vara distinkt, lite bländande och oförglömlig. Precis som han själv vill vara lite excentrisk, älskar Draken också det extraordinära och speciella i de saker som omger honom. Detta beteende klassificeras lätt som lite arrogant av utomstående, men bara tills de lär känna draken bättre. Om du är vän med en drake dyker en kreativ, fantasifull, modig person ut ur den skimrande skålen, som är ovanlig, äventyrlig och inspirerande. Du måste bara tillåta att Draken vill vara centrum för uppmärksamheten och låta honom vara sig själv, med ett överseende avstånd.

Drakar är intresserade av astrologi

Förresten är Drakarna ofta mycket intresserade av astrologi själva, eftersom de har utmärkt intuition, vad gäller andra människor, och kan analysera dem utmärkt med avseende på deras egenskaper och deras livsstil. Samma intuition kan emellertid också ha en lynnig effekt som kommer dåligt dager, eftersom Draken inte alltid rättfärdigar det han gör rationellt, han litar på sin instinkt, ibland till och med lite för blint. För det mesta är turen på Drakens sida, just för att han tror på den med absolut säkerhet. Hans horoskop formas också av det faktum, att ett kinesiskt horoskop förmodligen inte har något annat stjärntecken, som är så självsäker och så risktagande om sin egen framtid. Ibland är det svårt, att leva eller arbeta med en Drake på grund av hans ständiga aktivitet, vilket kan göra lugna människor nervösa.  Men även denna hektiska takt och att han kommer för nära inpå, kompenseras av Drakens generositet och uthållighet.