Get – Får

Getens år – Fårets år

1919 (jord), 1931 (metall), 1943 (vatten), 1955 (trä), 1967 (eld), 1979 (jord),

1991 (metall), 2003 (vatten), 2015 (trä)

I det kinesiska horoskopet jämställs Geten med Fåret

Nedan benämns båda Fåret

Förutom Get-tecknet har ett kinesiskt horoskop även Fårens tecken; Båda använder samma stjärntecken i kinesisk astrologi. Precis som fåren är ett flockdjur, känner sig människorna i stjärntecknet Fåren mest bekväma i en stor, kärleksfull familj. Får är i allmänhet mycket sällskapliga och kommunikativa människor, som ofta har en stor, livlig vänkrets som de odlar med beundransvärd uthållighet, och som också kan ersätta familjen, bland singlarna hos Fåren.

Fåren är också mycket säkerhetsorienterade och oroar sig ständigt för sina nära och kära. De gillar att ha en överblick över sin familj och sin vänkrets, vilken av dem kan uppfattas som kärleksfull vård eller en något förtryckande kontroll.

Fåret strävar efter ordning och tydlighet

 Deras strävan efter ordning och tydlighet innebär att Fåren är mycket punktliga, rena och korrekta medmänniskor. Även om dessa egenskaper ofta tillskrivs ganska tråkiga människor, avslöjar de sitt verkliga värde i samexistensen. Ett vanligt hushåll med Får kommer alltid att se attraktivt och snyggt ut. Det kommer alltid att finnas pengar i huset, för Fåren är också – och motiverade av sitt behov av säkerhet – mycket ekonomiska. De lägger alltid något på hög, för att vara beredda i en nödsituation, inte bara nödvändigtvis för sig själva utan för de nära och kära runt omkring dem.

Emellertid avslöjar Fårens horoskop också en annan överraskande sida som blommar i hemlighet, så att säga. För under deras ofta konservativa skal är får ofta fantasifulla, kreativa människor med en exakt förståelse och en stor passion för de lyckliga sakerna i livet. I grupper drar dessa karaktärsdrag sig tillbaka, till förmån för den skyddande behovet, men om Fåret är ensam och inte känner sig iakttagen, kan han spontant dansa till vacker musik helt för sig själv. Man får inte riva Fåren ur sin livsglädje genom att påminna det om uppgifter som fortfarande behöver utföras, eller uppgifter som fortfarande är oavslutade. Om du vill vara en bra partner för Fåret skapar du istället en atmosfär som möjliggör dessa stunder av avkoppling. Fåren kommer att tacka dig med mycket kärlek, omsorg, uppmärksamt lyssnande och ihållande sympati.