Grisens år

Grisens år

1911 (metall), 1923 (vatten), 1935 (trä), 1947 (eld), 1959 (jord), 1971 (metall), 1983 (vatten), 1995 (trä), 2007 (eld), 2019 (jord)

Än idag respekteras och praktiseras kinesisk astrologi i Asien. Det är därför ett horoskop ofta skapas när ett problem uppstår.

Även om detta inte är så vanligt på våra breddgrader, har det kinesiska horoskopet också kommit in till européerna och fått betydelse. Till skillnad från vår astrologi finns det tolv olika stjärntecken, till vilka olika karaktärsdrag tilldelas beroende på födelsedatum och år. Grisens stjärntecken är längst ner i listan, men den är vördad som en symbol för ärlighet och, som med oss, ses som en Lyckogris.

Grisens goda sidor

Om du letar efter en godmodig, lojal och sanningsälskande partner eller vän kan du räkna med en Gris och du är på rätt spår. Han kännetecknas inte bara av sitt vänliga och fredsälskande sätt, utan är också hjälpsam och samvetsgrann. Han visar också lojalitet och visar ofta sitt varma hjärta och insiktsfullhet, när han fungerar som rådgivare vid problem. Yrken inom den sociala sektorn, t.ex. lärare eller socialarbetare är därför mycket lämpliga för honom.

Zodiakgrisen är en hemmakär men ändå en sällskaplig typ, som gillar att vara en utmärkt värd, och som finsmakare själv, ofta låter sina vänner, som förresten är noggrant utvalda, delta i kulinariska middagar.

Negativa egenskaper hos en Gris

Trots just den ovannämnda godmodigheten, är Grisen envis och kan bli upprörd om den känner att den har behandlats orättvist, är förolämpad eller om man griper in i dess angelägenheter utan att bli ombedd. Han insisterar på sin individualitet och vill inte behöva redovisa någonting.

Hans ödmjuka uppsyn döljer en mycket stark vilja och varhelst han har siktat in sig på något, kan Grisen till och med vara mycket ambitiös, men annars är han ganska snabb att kasta in handduken.

Tyvärr har han också förmågan att vara för känslig i en relation, och har en viss motvilja mot att överväldiga sin motpart med uttryck av kärlek, vilket förmodligen är resultatet av de många negativa upplevelserna för detta stjärntecken.

Dessutom lider grisen av vissa humörsvängningar och är utsatt för melankoli och känslighet.