Hästens år:

1906 (eld), 1918 (jord), 1930 (metall), 1942 (vatten), 1954 (trä), 1966 (eld), 1978 (jord), 1990 (metall), 2002 (vatten), 2014 (trä)

Stjärntecknet Hästen i det kinesiska horoskopet, representerar en aktiv och mycket energisk personlighet. Hästar älskar att kasta sig i striden, ju fler människor det finns på en plats, desto bekvämare känner Hästen sig där. Det är därför detta stjärntecken oftast kan hittas där livet händer, som på konserter, på teatern, på fester, men också på konferenser. Hästar vill vara där en show erbjuds dem. Detta är ingen tillfällighet med detta djurtecken, för Hästar har också en stor del attraktionskraft och vet hur man förför andra människor med sin charm.

Hästen är extremt listig.

Den har ett sjätte sinne av vad andra tycker, utan att de behöver säga det. Ett kinesiskt horoskop visar också att Hästen saknar en del självförtroende. Möjligen beror det på, att även om Hästen har, som sagt, ett sjätte sinne för andras hemliga tankar, är den inte särskilt intelligent, och vet också det. Snarare är det listighet som kännetecknar denna zodiak. Kinesisk astrologi säger också att Hästar är bra på att hantera pengar. Dessutom är Hästen hårt arbetande, säger hans horoskop. Men Hästen kan också snabbt förlora intresset för något, vilket ibland gör det lite svårt för Hästen i professionella termer.

Hästen är också komplicerad i kärlek. Detta stjärntecken ger upp allt för kärleken. Om Hästen möter fel partner kan partnern skadligt utnyttja den här egenskapen. Hittills har allt om Hästens stjärntecken låtit ganska klart, vid denna tidpunkt bör det påpekas att hästen i grunden är en mycket motsägelsefull karaktär, svartsjuk men tolerant, fåfäng men blygsam, arrogant och stolt men behaglig. Hästar gillar att vara oberoende, men vill å andra sidan också ägas. De behöver kärlek, men känner sig ofta trakasserade av den. Även om det ibland verkar så här, för stjärntecknet Hästen. I verkligheten är det en sann individ som inte är beroende av något, utom kanske på två mycket formande drag i hans liv, hans listighet och arbetet.