Ormens år

1905 (trä), 1917 (eld), 1929 (jord), 1941 (metall), 1953 (vatten), 1965 (trä), 1977 (eld), 1989 (jord), 2001 (metall), 2013 (vatten)

Inte bara i vår kultur, betraktas ormen som ett djur som frestar människor. Ormen har en liknande betydelse i Kina, vilket legenden om den “vita ormen” visar. Stjärnteckenormen i det kinesiska horoskopet har inte denna negativa koppling, tvärtom: Detta stjärntecken är mycket populärt och särskilt charmigt. Ormar är ofta i fokus och när han kommer in i rummet kan ingen undkomma hans karisma.

Ormen är bekväm i chefspositioner

Ormen kräver erkännande och är bekväm i chefspositioner. Han beter sig alltid på lämpligt sätt och är varken skadlig eller högljudd. Skvaller och snack strider mot detta stjärntecken. Ormen i det kinesiska horoskopet är den födda ledaren. Oavsett vad Ormen har tänkt sig att göra, kommer den att avsluta det, även om han stöter på svårigheter. Ormen fattar beslut snabbt, för vad han inte alls gillar, är situationer som verkar vara oklara.  Här tar Ormen snabbt och enkelt ett beslut, från vilket han inte kommer att låta sig rubbas. Människor blir ofta kär i en Orm, för det är det som han har gemensamt med den kristna symbolen, han är nästan oemotståndlig.  Men i astrologi är Ormen inte en symbol för synden, eller för en demonisk varelse.

Ormen är en filosof

Ett kinesiskt horoskop kommer att visa att Ormen verkligen är en filosof. Han älskar att tänka djupt. Ormhoroskopet kommer också att visa, att detta stjärntecken gillar att hjälpa, även ekonomiskt. Ormen har emellertid en tendens att överdriva lite, och kan ibland verka konstig för andra människor. Slutligen bör kärleken komma upp. Den humoristiska Ormen är charmig och romantisk som man, framgångsrik och vacker som kvinna. Men i ett engagerat förhållande kan Ormen också vara mycket kontrollerande och svartsjuk, även om den inte längre känner kärlek till sin partner. Men det värsta för stjärntecknet Orm är ett avslag. Det skadar hennes redan känsliga ego särskilt hårt. Tvärtom, Ormen behöver erkännande och en god dos säkerhet, särskilt i ett förhållande.