Råttans år

1912 (vatten), 1924 (trä), 1936 (eld), 1948 (jord), 1960 (metall), 1972 (vatten), 1984 (trä), 1996 (eld), 2008 (jord), 2020 (metall)

Den som konsulterar ett kinesiskt horoskop för att ta reda på mer om Råttans stjärntecken kommer att stöta på beskrivningen av en person full av humor och social kompetens. Zodiakens Råtta kännetecknas av sin älskvärda natur och dess distinkta charm, vilket gör henne till en populär konversatör i gott sällskap. Råttan känns mest bekväm i närvaro av andra människor, med vilka hon kan utbyta idéer, gå på tillställningar eller helt enkelt bara skratta tillsammans. Hennes favoritplats är mitt i en grupp intressanta människor, som delar både sin kärlek till livets skämt och dess intelligenta analys.

Råttan är kreativ

Råttans horoskop bestäms ofta av hennes entusiasm att initiera kreativa processer, att våga något nytt och att kunna reagera spontant och med mycket improvisation på oplanerade och överraskande situationer. Hon kan alltid lita på att hon som är född i Råttans tecken, kan hitta innovativa vägar ur förvirrade situationer, tänka utanför boxen och inspirera en omotiverad grupp att resa sig igen.

Å andra sidan är Råttans aktivitet ofta uttömd i dessa initiala tändningar. Uthållig och tålmodig i genomförandet av ett projekt, är inte en speciell styrka hos råttan. Hon har bara en mycket svag uthållighet. Detta kan vara relaterat till hennes intelligens.  

I astrologi såväl som i psykologi är stjärntecknen som är välsignade med intelligens, ofta de som tröttnar lättast, visar otålighet och inte nödvändigtvis alltid avslutar saker som har påbörjats med mycket kraft. Å andra sidan är Råttan mycket envis och full av energi, när det gäller att inse vad hon har tyckt vara meningsfullt och genomförbart. Hon kan bokstavligen hugga tag i sina mål och då är det svårt att släppa taget. Råttan visar också en mestadels hälsosam ambition, vilket ofta hjälper henne professionellt, men kan också uppfattas av andra som ett hot.

Den som samarbetar med Råttan kan vara säker på att arbetet kommer att hanteras snabbt och drivas framåt snabbt. Ibland måste man dock påminna Råttan om att det finns andra beslutsfattare förutom henne här i världen. Då är det som ett rött skynke för Råttan. Då kan hon ibland reagera hårt och trångsynt. I sällsynta fall tar hon till lite fult spel, men tack vare sin godmodiga natur tar hon det egentligen inte för långt.