Tigerns år

1914 (trä), 1926 (eld), 1938 (jord), 1950 (metall), 1962 (vatten), 1974 (trä), 1986 (eld), 1998 (jord), 2010 (metall), 2022 (vatten)
Stjärntecknet Tiger kännetecknas av styrka, mod och självförtroende, vilket den visar både i handling och utseende. Tigern kan bekämpa sin rädsla och osäkerhet och låter sig aldrig kontrolleras av dem. Han är verkligen ett av de mer dominerande stjärntecknen, vilket som så ofta är fallet i astrologi, kan uttrycka sig både positivt och negativt.

Tigern är född ledare

Å ena sidan är Tigern en född ledare; han kan också motivera stora grupper utan problem, hålla ihop dem och anpassa dem till ett gemensamt mål. Å andra sidan, får dessa egna ledaregenskaper honom att göra uppror mot främmande auktoriteter. Om någon ifrågasätter hans roll, eller om Tigern befinner sig i ett hierarkiskt system där han inte är högst upp, kan han reagera med upproriskt och trotsigt beteende. Även om han bara befinner sig i en konstellation av intressen eller ett ögonblick vars omständigheter han inte gillar, eller vars utveckling han inte håller med, kan han bli på oproportionerligt dåligt humör eller cynisk. Han tappar också lätt respekt, även om det faktiskt står klart för honom att han alltid måste hitta läraren som riktar sin ofta uppdämda frustration mot honom, och som han inte kan låta sig vara respektlös mot.

Tigern är en populär person

Tigerns horoskop formas ofta av sociala situationer där han förolämpar människor utan att verkligen vilja. Eftersom Tigern faktiskt är en social varelse som kan organisera grupper och projekt väl, och som kan hålla sig lugn även i kaos. Ett kinesiskt horoskop kommer därför alltid att nämna Tigern, som ett av de mest populära tecknen på zodiaken i krissituationer. Detta är inte bara relaterat till Tigerns förmåga att få fysisk respekt; tvärtom är han också en person som har talets gåva. Retoriskt skicklig och med en stor talang för språkliga finesser, kan Tigern använda dem exakt som ett vapen, för att uppnå sitt mål. Som partner är Tigern ibland för dominerande, men å andra sidan är han också omtänksam och stark. Han skulle aldrig lämna en svagare person ensam och är mycket medveten om sitt ansvar. Eftersom Tigrar är mycket målmedvetna kan du planera bra med dem; och deras medfödda idealism gör dem även till drömmare.