Lejonet

22/7-22/8

Detta årets oförutsägbara plan för Lejonet passar Lejonets rastlösa natur som inte uppskattar rutiner. År 2021 är fyllt av intressanta upplevelser och människor som man inte ens skulle kunna tänka sig att normalt umgås med. Detta ger för Lejonet möjligheten att vidga sin ibland inskränkta miljö och berikar Lejonet med nya perspektiv. Nu ges man chansen att gå utanför sin egen box och förstår att det finns andra perspektiv, andra sanningar och att man faktiskt inte vet allt om allting och att man också kan ha fel ibland. Säg inte nej till erbjudanden som kommer din väg eftersom dessa berikar dig och utvecklar dig som människa. För många Lejon kommer man att uppsöka ännu icke besökta platser i världen.

Under våren känner sig Lejonet energisk och fylld av nya idéer. Kropp och själ tänder till vilket ger en stor aptit på livet. Lejonet upplevs som ostoppbar men tenderar att inte lyssna på andra och kan upplevas som en besserwisser. Gå inåt och gå in i din ödmjukhet. Andra kan skjuta till detaljer till dina idéer som är av vikt.  Jupiters inflytande i Vattumannen gör att Lejonet under sommarmånaderna kommer att sträcka ut en hand till någon närstående. Det kan vara en nära vän i nöd eller en familjemedlem. Här finns tendenser för konflikter mellan dig och familjen och kan upplevas oerhört omskakande. Du har en stor roll i detta sammanhang och där du behöver rannsaka dig själv. Kan det faktiskt vara sant det de har att säga? Se upp för att ta saker och ting personligt och att du inte reagerar med överkänslighet, samtidigt som du inte ska dölja dina känslor så klart. Du kan ha en tendens att sopa saker under mattan, att inte reda ut saker och ting eftersom det riskerar att ta dig ner från den topp i världen där du själv har placerat dig. För att kunna utvecklas som människa är det av största vikt att du synar dig själv i sömmarna. Jupiter befinner sig hos Lejonet hela året och som har med alla former för utveckling att göra.

Många Lejon styrs av sitt ego. Kanske har du varit hänsynslös, gått över lik för att nå dit du nått, istället för att värna om de människor som faktiskt är viktiga för dig. Året handlar om att finna balansen mellan framgång och lycka. Det ena måste inte ta ut det andra och genom en sådan här konflikt kan du bli fri från det förflutna som du fram till nu valt att inte ge särskilt mycket uppmärksamhet. Du har ett eget ansvar här och att äga det du själv har varit del i att skapa genom åren och faktiskt uppnå balans mellan framgång och lycka där inre och yttre rikedom faktiskt kan samspela. Glöm inte bort att ta hand om dig själv också. Men för de flesta Lejon är detta en överflödig information eftersom Lejon är väldigt bra på att ställa sig själv främst och ser ofta till att skämma bort sig själv, eller att bli bortskämd av andra.

Även i kärleksrelationer finns behov av förändring för de Lejon som redan är i en kärleksrelation. Även här handlar det om att börja se andras behov där man tidigare har tänkt sig att relationen kan styras upp efter de egna behoven, att du kan ta med dig din relation var helst som passar dig utan att ta hänsyn till partnern som bara följer med sin upphöjda partner varhelst denne begär. Saturnus kommer på ett välbehövligt besök och som inte har varit under påverkan sedan slutet av 1900-talet. Saturnus bidrar här med stabilitet i redan etablerade kärleksrelationer men kan också lyfta fram skuggorna i de relationer där Lejonet är den styrande. Här är syftet att uppnå balans och frihet för båda parter, inte enbart för den som är Lejon i den här relationen. Vågskålarna ska stå jämna.

Saturnus vill skapa jämvikt och förankra vilket kommer göra det svårare för ett Lejon att fatta spontana beslut. Det handlar om, för Lejonet att skapa ett samspel i sina relationer och inte enbart se till de egna behoven utan även till sin partners behov. Det är viktigt för ett Lejon att lära sig att se bortom sig själv om man vill skapa genuina, kärleksfulla och hållbara relationer. Såväl i djupaste kärlek såsom i övriga relationer.

   För singlar kan kärleken dyka upp lite överallt och bakom varje hörn. Lika mycket som man önskar möta den stora kärleken, är man samtidigt väldigt noga med vem man väljer in i sitt liv, där Lejonet värderar sin dyrbara tid högt tillsammans med all den kärlek hen har att ge, ska det ges till någon som verkligen är värd det. Kärleken är starkt närvarande under hela året.

Under andra delen av år 2021 kommer Lejonet att uppleva ovanligheter. Dessa är berikande. Det är här du ges möjlighet att resa till platser som än så länge är okända för dig. Även under denna period av året kan du råka i konflikt med din omvärld. Detta är inte konstigt. Saker och ting vill upp till ytan och andra känner ett stort behov av att reda ut saker och ting med dig som stör dem. Se upp med att utnyttja människor för egna behov. Planeterna önskar att du ska växa och utvecklas men här finns störningar som kan innebära att du inte är helt redo för detta. Det finns en rädsla hos dig att inse att du inte är viktigare än någon annan. Våga möta dessa utmaningar. Du blir en större människa av dessa konfrontationer.

Uranus besök hos Lejonet skapar krävande men också spännande möjligheter och förändringar på karriärområdet. Lejonet möter utmaningar här som kan ta ett Lejon till oanade höjder. Det kommer att finnas ett flertal möjligheter men känslan av att fatta fel beslut, att slå in på fel väg gör att man nästan väljer att dra lott om saken. Om du inte fattar ett beslut under juli månad kommer en ny chans genom månförmörkelsen i november som visar dig hur du ska välja. Det är av största vikt att möta även dessa utmaningar för att nå balans i finanserna. Merkurius kommer under 2021 gå in i retrograd vid tre tillfällen. Här ges möjlighet att få en överblick över finanserna och skapar gynnsam ekonomisk hantering där man ser att satsningarna levererar. Lejonet kan under dessa perioder av retrograd uppleva förvirring och en känsla av att förlora kontrollen, men det är i de flesta fall enbart en illusion. Du har bättre koll än vad du tror! När det gäller att göra förändringar bör man avvakta tills Merkurius kommit ur sin retrograd. Dessa perioder infaller den 30/1-21/2, 29/5-22/6 samt 27/9-18/10. Nya tankar och nya perspektiv tas in och lyfter taket.

Ett Lejon ska ta det försiktigt detta år. Stora utgifter kan infalla under mars månad och de där investeringsmöjligheterna som du intalat dig själv finns, existerar inte just nu. Uranus flyttade in hos Lejonet gällande karriär redan 2019 och kommer att stanna fram till 2026. Uranus kommer att bidra med spännande möjligheter och uppfinningsrikedom och alltså inte enbart instabilitet utan också självständighet. Is i magen. Vindarna vänder! Så länge du håller balansen kommer det att gå bra. Häng med i svängarna och var inte rädd för att anpassa dig.

I slutet av året kommer Lejonet att vila lägga bort en del av sitt ansvar. Året har varit turbulent på många plan och du behöver landa. Vintern är en bra tid för kontemplation och meditation för att se över de vinster du har gjort med dig själv genom att våga stå i de omvälvande konfrontationer året har inneburit. Ta tillfället i akt att göra sådant du älskar i form av olika uttrycksformer såsom att skapa, dansa eller sjunga. Sätt en liten guldkant genom att ge uttryck för din skapandekraft. Du kommer att se att det varit en helande och renande resa.

   Efter en stunds vila och återhämtning fylls Lejonet återigen av ny energi och kommer nu att lägga upp planer för att uppnå de innersta drömmarna. Det kan vara en sådan dröm du behållit för dig själv som ingen känner till. Du kommer att lyckas! Du är ju ett Lejon och det finns inget du inte kan uppnå när du verkligen bestämt dig. Tänk på att göra sådant som du verkligen älskar. Då lyckas du bäst.

Ett gott råd: Se andra! Lyssna på andra och våga möta de konfrontationer som kan uppstå under detta år. De är utvecklande!