Skorpionen

23/10-21/11

Det känns för Skorpionen som att man tappat bort sig och gått vilse. Man har irrat runt i blindo och där man försökt ordna upp och skapa stabilitet har det rasat ihop. Det beror på att det är dags för något nytt. För de Skorpioner som har upplevt den här förvirringen kommer det att klarna upp rejält under 2021. Det heter ju att den som går vilse finner nya vägar, vilket Skorpionen kommer att göra nu.

   För de Skorpioner som valt att vara ambitiös och målinriktad de senaste åren har frukt att skörda. Inget kan stoppa en Skorpion under detta år där planeterna står starka och stabila i horoskopet.

   Skorpionen utmanas under 2021 på arbetsfronten. Vem är jag och vad vill jag, är de främsta frågorna som ställs nu och som kommer att klaras ut genom att följa hjärtat och inte lyssna så mycket på andra. Snegla inte så mycket på vad andra gör med sina liv, eller på vad de har som du inte har. Då fyller du dig själv med tanken om brist och ditt självförtroende når botten. Se på dig själv, vem du är och på vad du vill ha in i ditt liv.

   Du tar dig an dessa utmaningar med ett nyvunnet mod. För många Skorpioner startar man något nytt när det gäller karriär. Antingen väljer man en ny bana eller traskar uppåt på stegen man redan befinner sig på. Studier är också i fokus detta år, där man antingen tar igen luckor eller fyller på med nytt. Världen förändras och Skorpionen vill följa med. Var uppmärksam på din ekonomi. Ta ansvar. Köp inget i onödan eftersom stora utgiftsposter kan komma att slå tillbaka. Less is more! Gör hellre avkall på saker och ting och spara undan eftersom framtiden kräver ett kapital då du kommer att göra förändringar som kräver en buffert. Det skulle exempelvis kunna röra sig om att flytta utomlands och då kan det vara skönt att ha lite utrymme på det ekonomiska planet. Du kan även komma att behöva en buffert när hösten kommer då du behöver använda av reserverna, så se till att en sådan reserv finns. Få inte panik om ett bakslag infaller här. Det är en tillfällig situation och ekonomin kommer att ta ny fart.

Somliga Skorpioner, speciellt dem som är födda i mitten av perioden, har en tendens att bli nervösa om man upplever obalans. Det vore bra för att stävja detta, att börja meditera eller annat som bevarar lugnet. Ta detta på allvar för att undvika frustration och djupare depressioner. För de Skorpioner som behöver rensa ur sitt tunga bagage kan det vara ett bra år för att besöka någon form av terapeutisk rådgivning. Speciellt sådant som belastar från barndomen.

När våren gör sitt inträde föds även Skorpionen på nytt. Med en helt annan närvaro och medvetenhet om sig själv och sin omgivning sprutar idéerna ur dig. Skriv ner alla idéer du får och se hur din plan för framtiden uppstår. Vissa idéer går i papperskorgen och andra är värda att förvalta och skapa vidare på. Året 2021 är året där du tar sådana beslut som lägger grunden för det liv du vill leva. Inte bara här och nu utan för ditt resterande liv.

   Saturnus gör ett besök hos dig och kommer att stanna kvar under de närmaste två åren. Saturnus hjälper dig att fylla ditt liv med det som är meningsfullt och sorterar bort det som inte är av betydelse.  Många avgöranden alltså, men det är kul och konstruktivt.

   Den kreativa ådran Skorpionen är känd för kommer också till uttryck. Du målar och skriver och dansar dig fram undertiden som du även tar de stora och allvarliga besluten. Se till att du har kul i allt du gör, för som man säger, du måste göra det ändå!

   Se upp för det destruktiva och tacka hellre nej till en fest och välj att vara med dig själv. Din omgivning kan få dig på avvägar eftersom det alltid är lättare att fly än att lösa det som ska lösas. Det är alltså ett omvälvande år där du lämnar mycket bakom dig för att lämna plats åt det som ska vara på plats. Detta leder till fullbordande och en känsla av välbefinnande och lycka.

Din styrande planet Mars befinner sig i ditt tecken under i stort sätt hela året. Mars är krävande och det kan bli ett ganska hårt arbete för att nå dit du vill men det är värt varenda steg. Det kommer att ge utdelning dels i form av att du växer och utvecklas samtidigt som du når välförtjänt framgång som ger ekonomiskt utdelning.

   Turplaneten Jupiter är närvarande och stärker upp i finanserna. Även om du känner att du vill vara generös mot din omgivning ska du behålla dina pengar för dig själv och andra får jobba för att nå sin egen ekonomiska stabilitet. Du hjälper dem genom att säga nej.

   Under mitten av maj till slutet av juli upplever du glädje i allt du företar dig som har med arbete och olika projekt att göra och du tjänar bra med pengar. Du kommer att skapa viktiga kontakter som du kommer att ha nytta och glädje utav i framtiden. Dessa möter du via gemensamma intressen och som öppnar upp nya dörrar för dig.

   Din intuition är på topp under hela året. Lyssnar du på din magkänsla leder den dig på rätt vägar, här kan nämligen finnas människor med en dold agenda, vilket innebär att de kan lura dig. Lita till den första känslan du får och inte på fagra ord och löften.

   Du ska se upp för två solförmörkelser. Den ena i slutat av maj och den andra i början av december. Här kan finnas situationer som du upplever att du inte kan påverka men genom att inte ingå några avtal eller göra några investeringar under de här förmörkelserna kan du faktiskt lyckas att ta dig förbi detta. Här varnas för hastiga och alltför spontana beslut.

Skorpionen kommer också att ge mer uppmärksamhet åt dem som verkligen betyder något. I år har du energi nog att dels lägga upp din framtidskarta och börja följa den men också att ge av dig själv till andra. Mars är starkt närvarande under slutet av året och ger tröst och stöd samt hjälper dig att på nytt ladda batterierna.

På kärleksfronten kan det vara något spänt. Konflikter som legat under ytan kan ta sig upp. Utmana dem. Det lär visa sig om det finns ett värde i att stanna kvar i den relation du har eller om den faktiskt ska avslutas. Skorpionen är inte inställd på det där med kärlek under det här året eftersom fokus står i att ta reda på sig själv och lägga grunderna. Bättre förutsättning för kärlek finns under 2022 där man har givit sig den tid åt sig själv som är nödvändig för att kunna vara närvarande i en relation med någon annan. Det kan kännas som att energierna spretar alltför mycket om Skorpionen inte får det utrymme som nu krävs för att lägga upp hela sin livsplan. Likväl kan kärlek uppstå plötsligt och oväntat och där man minst anar det men eftersom Skorpionen inte riktigt vet vad den vill ha just nu kan dessa kärleksrelationer bli tillfälliga. Klickar det inte omedelbart är du den som avslutar saker och ting innan det har fått alltför mycket utrymme.

Skorpionen upptäcker att hen dras till människor som är annorlunda och kanske på ett sätt som du inte är van vid. Ta till dig vad de har att ge där du nu är inne i ett år av expansion. Var flexibel och följ flödet. Njut av vänner och likasinnade istället och involvera dig inte alltför djupt i en relation just nu eftersom det kan få dig ur fokus. Du har helt enkelt för mycket att göra och tiden räcker inte riktigt till.   

   En förälder eller liknande person kan komma att bidra till ett överflöd i ditt eget liv genom investeringar i fastigheter. Här kan också finnas en överbeskyddande person, en vän eller ett syskon som blir alltför dominant i sitt skydd om dig och du behöver be om utrymme att klara dig själv och hitta din egen väg. Personen är välmenande och ser kanske redan nu vad som är bäst för dig men du måste nå dina insikter på egen hand.

Om världen som den ser ut just nu, tillåter det, kommer du att ge dig iväg på en semester under sommaren. Det kan handla om en resa som handlar om inre utveckling men även kontakt med djur. Det är alltså inte enbart en resa som innehåller lata dagar även om du kommer att unna dig även det. Ett sådant här avbrott från vardagen ger dig nya perspektiv på din tillvaro och förstärker ytterligare vilken väg du vill slå in på, genom de möten med främmande människor som kommer din väg. En sådan här upplevelse laddar batterierna så att du får ytterligare kraft att ta itu med resten av året.

Slutet av året och med påverkan från Jupiter i Fiskarna ökar Skorpionen i den inre kraften och intuitionen är starkt närvarande. Livsfrågor ur ett filosofiskt perspektiv kan uppta en hel del av din tid. Dyk inte alltför djupt i frågor som berör meningen med livet. Där finns inga konkreta svar helt enkelt utan meningen med just ditt liv måste du skapa själv. Istället för att dyka ner i det här ingenmanslandet, rikta din kraft utåt och ägna tid för familj och vänner. Du får mer ut av det. Satsa på något välgörande i världen för att hjälpa till att skapa en kärleksfull tillvaro för mänskligheten. Det får dig att må bättre.

Ett gott råd: Se upp för att tillåta att vänner, familj och annat splittrar dig så att du förlorar fokus. Det finns lockelser överallt som blir en fallgrop. Då kan du lätt förlora siktet. Fokus är parollen!