Stenbocken

21/12-20/1

Stenbocken gör bäst i att spänna fast sig! Här blir det ett händelserikt och intensivt år att se fram emot. Många Stenbockar kan ha upplevt under många år att vad de än ger sig i kast med och hur mycket ansträngning de än investerar har det inte givit önskat resultat. Men Stenbocken är envis av sig och även om man känt för att bara kasta in handuken driver denna envishet och nyfikenhet ändå på framåt, för det kan ju ändå vara så att det finns något som väntar runt hörnet och Stenbocken vill inte gå miste om det. Här är nu vändpunkten. Stenbocken kommer att uppleva förändringar på alla plan men främst på det sociala planet och i kärleken.

Saturnus lämnar Stenbocken och går vidare till Vattumannen alldeles i inledningen av det nya året. Han har varit vid Stenbockens sida under tre års tid och att han nu lämnar kan kännas lite märkligt, en känsla av att göra saker och ting för första gången utan en ledare som talar om för en hur man ska göra. Men samtidigt har den styrande Saturnus hela tiden rättat dig och du har inte ens haft möjlighet att få prova dig fram på egen hand. Han är din styrande planet men har varit en bromskloss mer än en hjälpare. Var inte rädd. Du klarar dig galant utan honom och upplever nu en känsla av frihet. Saturnus ger sig iväg men det gör du också och står stadigt på egna ben. Var inte rädd för att ta ett jättekliv, det finns alltid en möjlighet att backa om man tog sig vatten över huvudet.

    Saturnus har varit en god läromästare och du har all teori med dig som du nu ska omsätta i praktiken. Saturnus krav är mycket höga och därför har du drivit på dig själv väldigt hårt. Efter lång tids träning, hela livet för många Stenbockar, har du haft massor av tid att fundera ut vem du verkligen är, på vad du vill med ditt liv och hur du ska nå dina mål. Detta kommer nu att avspegla sig i hur man kommer att leva framgent. För många Stenbockar känns det nu som att det finns inget att förlora utan allt att vinna då många haft det tufft och gått igenom tuffa utmaningar. Tanken om att det inte kan bli värre än vad det redan är gör Stenbocken oerhört modig och kastar sig ut i världen och ger sig in i nya spännande projekt. Det är ju bara ett liv eller hur, så varför vara så seriös? Det är en helt annan Stenbock som ger sig ut i världen nu och detta nyvunna mod ger också god avkastning.

Hela världen är förändrad och det är även du. Pluto, den store omvälvaren kan vi tacka för detta. Han rörde om i grytan och tillsammans med Uranus, den store revolutionären, uppmuntrar dig nu till att frigöra dig från Saturnus gamla tankestruktur. Du äntligen följa dina drömmar och göra dem till verklighet. Regelboken har man slängt åt sidan men det har varit av största vikt att för dig lära dig grunderna så att du nu kan ta ut svängarna och träda ut ur boxen av regelverk. Detta känns lockande men du behöver trots allt strukturer, rutiner och mål att sikta mot för att inte förlora fotfästet. Men nu är det dina egna regler och ingen annans och för somliga Stenbockar står friheten som ett mål. Du kan, genom alla erfarenheter, bli en trendsättare och dela med dig till allmänheten.

Eftersom Stenbocken går in i vändpunkt kan det under våren uppstå konflikter. Somliga kan man inte undvika eftersom de är välbehövliga och utrensande men du behöver inte ge dig in i krig som inte är ditt. Lockas inte in i konflikter som inte ser ut att generera något. Släpp det och gå. Det är upp till dem det berör att ta tag i sig själva. Här kan en hel del relationer gå mot upplösning – helt enkelt för att de inte längre ska vara. I det att man släpper taget om somliga ges utrymme för nya möten och man etablerar nya och starka förbindelser. En mycket intressant sådan är på väg och som kommer att ha stor betydelse för dig. Denne kan vara en hjälpande hand i karriären om inte annat.

I april står kärleksporten öppen. Ta emot den och stanna så länge det varar. Skulle det visa sig vara en mer tillfällig förbindelse har du ändå lärt dig mycket och växer genom det.

   Där de Stenbockar som lever i stabila relationer kan en konflikt uppstå i juni. Det är ingen konflikt som splittrar, utan snarare en som för er närmre varandra och relationen kan bli starkare än någonsin.

Framemot sommarmånaderna kan något inträffa som berör familjen och du blir orolig och nervös. Håll i tanken att allting sker av en orsak och ibland är det kanske inte du som ska lösa det åt dem. Låt de lösa det på egen hand. Andra måste också få utvecklas och ingen vet bättre än du att personligt växande sker genom de erfarenheter, speciellt de tuffa, som för en framåt och är danande. Du hjälper inte dem genom att sopa framför deras fötter. Allting sker precis som det ska!

Första delen av året är intensiv med många förändringar. Kanske till och med en flytt till ett annat land. Stenbocken behöver lämna det invanda då man har kramat ur varenda droppe och där finns inte mer att hämta. Nya influenser, ny luft och ny utsikt, ger också nya insikter och nya möjligheter.  

   Andra halvan av året blir lugnare där man upplever att man landar och är i balans med allt det nya som trädde in inledningsvis av året. Man känner harmoni på jobbet – äntligen flyter det på och ekonomin är jämn och stabil. Du utför dina arbetsuppgifter i lätthet och med glädje eftersom du nu gör det du helst av allt vill. Det kan även handla om att du börjar skriva för att kunna förmedla dig utåt. Håll dina idéer för dig själv eftersom andra annars kan fånga upp dem och hinna före. Dessa idéer är av spirituell karaktär och håller en global nivå.

   Du kan bli befordrad detta år men med det följer ett större ansvar och du kommer att fundera på om det är värt det eller om den frihet din nuvarande situation ger dig är en större rikedom än att ha mer pengar än du faktiskt behöver. För den strävsamme Stenbocken där det materiella har varit av största vikt börjar andra värden bli viktigare. Stenbocken är av naturen en god klättrare men kanske handlar det inte längre om att klättra på karriärstegen utan det kan faktiskt vara viktigare att bestiga ett riktigt berg, helst i ett nytt land. Att vara i naturen och ta till sig av nytt är viktigt detta år. Beslutet är helt och hållet ditt eget men var vaksam på att inte välja efter hur du alltid har valt utan ta hänsyn till den du har kommit att bli. Vad du idag värdesätter är troligtvis inte det samma som det en gång var.

Tänk på dig själv! Kvinnliga Stenbockar har till skillnad från de manliga, en tendens att vara undfallande och stå till andras förfogande på ett sätt där man riskerar att förlora sig själv. Hon har spillt mycket tid på andra genom åren och själv hamnat på efterkälken. Man kan inte vara hundra procent på alla plan och där hon som moder och partner i relationer ställt sig själv åt sidan. Nu är det du som gäller! Gör det klart och tydligt för dem omkring dig som tar dig för given. Även du har en plats som är din här på jorden och att nu ge dig själv utrymme att gå in i självförverkligande är viktigt för att det ska kännas meningsfullt för dig som individ.

Din kreativitet blomstrar och du har möjlighet att leva på det som kallas för hobbyverksamhet. Även om du skulle behålla dessa verksamheter på den nivån är det viktigt att du är i det kreativa flödet och är skapande eftersom det får dig att glömma allt annat en stund. Stenbocken hamnar lätt i förtvivlan utifrån hur världen ser ut och behöver ta en paus ifrån den. Nu mer än någonsin. Du kan inte ensam förändra världen!

   Eftersom ditt kreativa tänkande är på topp det här året ska du använda det. Du har många idéer som du bör sätta i verket. Genom att vara i det flödet, i den kreativa energin, kan det per automatik öppna dörrar så att dessa verksamheter helt naturligt blir din inkomstkälla. Det är av största vikt att du gör det du helst av allt vill för att du ska känna att livet är meningsfullt. Du behöver lösgöra dig från det du tidigare har gjort och gör. Du tänker gärna att du kan behålla en del av det gamla samtidigt som du går in i det nya. Lura inte dig själv. Tänk om. Gör du det inte av egen kraft kommer du att få hjälp av de förmörkelser som infaller dels i juni dels i december, att bryta med det gamla.  

   Det är Stenbockens behov av trygghet och det välkända som lockar till att stå kvar med ena foten i det gamla men du har redan under 2020 fått starka indikationer på att det är dags att gå vidare. Du behöver inte bli orolig. Ekonomiskt är utdelningen stabil och mer därtill. Även utbildning eller undervisning finns på din planetkarta. Att dela med dig av dina kunskaper är av stor vikt men glöm inte bort att det alltid finns mer att lära.

I slutet av året går Saturnus in i Vattumannen och hur gärna du än önskar att du vore en social och utåtriktad person kommer du nu behöva vara för dig själv. Där trivs du ändå bäst och kommer att förstå att det är egentid du behöver mer än andra människors sällskap. Här kommer att bli förändringar som gör att du lämnar det hem du för närvarande har om du delar det med andra. Du behöver ditt eget. Din egen borg. Världens kollektiv passar dig inte och du drar dig undan med ett fåtal, väl utvalda människor som sällskap när du själv väljer att vara social.

   Under denna period kommer du att gå in i självrannsakan. Det kan vara så att du uppsöker ett

Ashram eller liknande tempel för meditation och självreflektion. Du behöver detta för att förstå vad som verkligen gör dig lycklig och vad som behöver förändras för att du ska nå dit. Du kan komma att behöva ta avstånd från familjemedlemmar som tar för givet att du alltid finns där och att du i deras förställningsvärd är villig att offra all din tid och alla dina besparingar på dem. De kunde inte ha mer fel. Ta avstånd så att du får luft under dina vingar.

Inte för att det handlar om det materiella nu eller för att bära upp en exklusiv yta, som du kommer att kosta på dig mer när det gäller det yttre såsom kläder och liknande, utan för att du vill ge uttryck för den känsla av att vara oövervinnerlig, vilket du faktiskt är nu. Du har inte unnat dig att tänka på dig själv den senaste tiden, utan lagt dina penningar på att hjälpa andra. Du vill nu spegla din inre känsla genom de yttre attributen. Du rör dig både inåt mot det egna växandet och utvecklandet men även utåt, framåt, uppåt och högre, men bara för att du väljer det. Dels uttrycker du dig genom yttre attribut men du ger samtidigt ett intryck av att vara framgångsrik och därför är det också det du skapar. Det här kan bara bli bra!

Blev du uppsagd under 2020? Var tacksam. Det var precis den knuffen du behövde. Njut av dina pengar eftersom det finns ett flöde där och känn glädje över ditt nya sätt att förvärva dem. Du har turen på din sida under 2021 och du förtjänar allt guld som regnar över dig.

Ett gott råd: Ett barn kan komma att ge dig en idé. Lyssna på dina barn. Själva idén ligger mer mellan raderna än i det uttalade.