Vattumannen

21/1-19/2

2021 handlar för Vattumannen om milstolpar. Redan i slutet av december 2020 går Saturnus in i Vattumannens tecken vilket är ett viktigt besök. Han kommer att stanna hos dig under två års tid. Senast som Saturnus gjorde ett sådant besök var i början av 1990-talet och kommer nu som en välkommen gäst. Hans närvaro är av stor betydelse då du nu kommer att granska hur långt du har kommit i livet, vilka mål du har uppnått och vilka som återstår. Här är det viktigt att man granskar sin plan så att man inte tar med sig gamla drömmar och mål som inte längre är relevanta. Du har utvecklats efter hand som åren har gått och det kan vara så att dina idéer om vad du önskar har fått en ny inriktning.

Du kommer nu under Saturnus inflytande komma i balans med dig själv. Du granskar din livsscen kritiskt och rensar ut dels personer men även situationer och materiella ting. Allt som inte ska vara kvar ska bort för att lämna utrymme men också för att skapa den frihet som behövs för att leva genuint och i sanning med den du är nu. Även om du nu vill leva mer minimalistiskt är du värd att unna dig restaurangbesök och fina kläder för att ändå få känna dig lite lyxig. Njut!

Du finner ditt livsändamål det här året vilket gör att du kan slå in på en helt ny väg. Du följer inte längre strömmen, du går kanske inte helt emot den heller bara för sakens skull, utan snarare går din egen väg. Detta är Vattumannens egentliga natur, att välja självständigt och leva självständigt då din andra styrande planet, Uranus står för just det.

Dina två styrande planeter Saturnus och Uranus kommer att stå i konflikt med varandra under hela 2021 vilket skapar konflikter runt dig själv, men som mestadels handlar om inre konflikter. Detta för att du följt med strömmen och under en längre tid valt bort dig själv. Du kan undvika frustration och inre konflikt genom att lyssna på dessa båda. Saturnus som står för rättvisa och det logiska som du kan ha med dig i ena handen och som hela tiden pekar ut konsekvenserna av dina handlingar och dina val. Saturnus tänker alltid ur ett större perspektiv där han vill att du ska tänka efter i dina beslut så att de inte leder till lidande för andra i världen eller i den närmaste omgivning men samtidigt ska dina beslut även passa dig så att du själv mår bra.

   För att göra Saturnus nöjd kan du med fördel ingå någon form av välgörande arbete där du på ett eller annat sätt bidrar till något gott för världen. Man kan med fördel titta på vatten- och reningssystem.

   Uranus har du i din andra hand som står för det mer radikala och okonventionella och som vill att du ska agera snabbt för att du ska utvecklas och att dina idéer ska bli hörda, utan att ta hänsyn till andras åsikter. Att här gå den gyllene medelvägen är en bra lösning. Ta beslut utan att lyssna på andra men att du själv tänker till när det gäller konsekvenserna av dina val. Du kommer att ha styrka med dig hela året och skapa det du önskar.

Årets förmörkelser riktas ett strålkastarljus över framtidens förhoppningar så att du ska se dina livsdrömmar klart och tydligt. Dessa infaller den 26/5 och den 4/12. Här kan även vänskaper testas. De relationer som är starka klarar prövningen och andra kommer att plockas bort.

Det sociala livet, ditt privatliv ser ut att löpa på. Fina flöden och inga större bekymmer. Mars och Venus är närvarande och skapar fina möjligheter för kärleken. Oavsett vilken relationsstatus du befinner dig i tar man nu nästa steg och antingen fördjupar en nuvarande relation och tar nästa steg eller som singel ger man sig med största sannolikhet in i en kärleksrelation. Ingen dramatik här utan istället lättsamhet och lekfullhet.

   Nya bekantskaper kommer också in vilket inte är så konstigt eftersom människor dras till Vattumannens vänliga natur. Jupiter är närvarande och öppnar dessa dörrar. Vattumannen har också en underhållande sida som andra attraheras av. Du blir lyssnad på det här året vilket gör att många blir inspirerade av dig och ditt annorlunda sätt att tänka och se på saker och ting.

   Vattumannens största sociala utmaning under 2021 gällande det sociala livet är att släppa andra människor in på livet, att samtala om sina känslor. Att för dig att se andra är inte något problem men att tillåta andra se dig är svårare men du vinner mycket på att träna det här i den utveckling med dig själv som pågår under hela 2021. Det är viktigt nu att vara ärlig. Erkänn misstag du har gjort. Att hålla allt inom dig själv kan skapa splittring i viktiga relationer då man tröttnar på att försöka bryta sig in under skinnet på Vattumannen som ibland är lika tjockt som pansar. Du vinner på att säga sanningen.

   Missförstånd kan uppstå inom familjen när en gammal konflikt rullas upp. Försök att se situationen utifrån deras referensram. De har inte samma förmåga som du att se det större perspektivet. Var tålmodig och tydlig så löser sig detta på bästa sätt. Människor kommer att visa dig att de uppskattar dig och att du är betydelsefull för dem.

När det gäller yrkeslivet ser det ut att bli ditt bästa år på väldigt länge eller faktiskt bättre än någonsin. Jupiter finns vid din sida så att du med lätt hand får igång nya projekt eller leder dig mot ditt drömscenario. Du kommer att ha obegränsat med energi detta år vilket gör dig vaken och alert. Inga möjligheter går dig förbi, vilket leder till framgång. Resultatet kanske låter vänta på sig fram till slutet av året men är resultatet av de ansträngningar du har investerat under året. De ekonomiska topparna ligger under maj och juni men du har över lag ett fint flöde och en balanserad ekonomi under hela året.

   När du når slutet av året kan du gå in i en välförtjänt vila. Du behöver lugn och ro och ett eventuellt behov av isolering. Här kan du kontemplera och se över vad du åstadkommit under året och vara nöjd med dig själv. Även om du väljer att isolera dig behöver du inte säga nej till alla inbjudningar. Du mår bra av att vistas tillsammans med andra också.

Eftersom du kör på ganska hårt redan i slutet av 2020 kommer du att behöva sakta ner lite under våren och vila upp dig så att du kan ladda upp batterierna. Det är snabbt övergående och du är på fötter igen redan i maj.

   Rutiner kan kännas tvingande men försök att bli vän med dem. Du behöver dina rutiner för att skapa så mycket egentid du bara kan. Genom rutiner skapar du struktur och får snabbt gjort dina ”måsten.” Ett sätt att undvika frustration är att lyfta in något nytt i ditt liv. Se upp för dystra tankar eftersom Saturnus har en tendens att lägga sordin på den goda stämningen och kan skapa en pessimistisk syn på saker och ting. Det är helt enkelt onödigt att gå in i det där mörka rummet eftersom ljuset brinner för Vattumannen detta år.

Ett gott råd: Om du upplever oro ska du finna ett sätt där du kommer ur det läget. Meditation är ett bra verktyg för dig att stilla tankarna. Det är dina egna ”tänk-om-tankar” som skapar denna oro och ängslan.